Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot”

Op zondag 4 augustus organiseren Simon Boudry, Philip Lajoie en Yvan Cauwenberg voor de tweede keer een recreatief padeltornooi op de padelvelden bij het Ieperse zwembad. Tijdens het tornooi houden ze een minuut stilte voor de overleden schepen van Sport en hun padelmakker Patrick Benoot.

Net als vorig jaar gaat het tornooi door in het eerste weekend van augustus. Simon Boudry (40) is een van de drie organisatoren van het tornooi. Hij organiseert dit samen met Yvan Cauwenberg (54) en Philip Lajoie (60). “Dit jaar verwelkomen we weer 16 ploegen en voorlopig zijn er nog enkele plaatsen vrij”, zegt Simon. “De inschrijving bedraagt 32 euro per duo. Elke deelnemer gaat naar huis met een mooie goodiebag, met onder meer een fles bier van 75 cl van Leroy Breweries in Boezinge, een tube padelballen en een waardebon van Arriba Padel. We zoeken vanaf 9 uur een opvolger voor het duo Olivier Jaecques en Steve Durnez, de winnaars van onze eerste editie.”

Minuut stilte

Het tornooi is gericht op de recreatieve padeller. “Een wedstrijd duurt telkens 30 minuten. ’s Morgens trekken de deelnemers een nummertje en dan weten ze in welke poule ze terechtkomen. Ook supporters zijn van harte welkom. We voorzien iets van eten en als je iets wil drinken, dan kan je terecht in de cafetaria van het zwembad, bij Nathalie en Piet. Die dag spelen de Belgian Cats hun derde groepsmatch en ook dat is te volgen in de cafetaria. Rond 18 uur is het einde voorzien.” Tijdens het tornooi wil de organisatie ook een eerbetoon brengen aan Patrick Benoot, de 63-jarige schepen van Sport die recent overleed. “We vormden met Patrick de ‘dinsdagavondpadellers’ en daardoor is een hechte vriendschap ontstaan tussen ons vier. Het is ook mede dankzij Patrick dat de velden er gekomen zijn. Samen met Patricks levenspartner Caroline zullen we een minuut stilte houden net voor de uitreiking van de prijzen ter ere van Patrick.” Naast het spelen kan je op die dag ook rackets uittesten.

“Tussen 13 en 16.30 uur komen Jo en Annick van onze hoofdsponsor Arriba Padel uit Middelkerke uitleg geven over de verschillende rackets. Alle topmerken kan je dan uittesten.”

Inschrijven: [email protected].

The post Recreatief padeltornooi aan het zwembad in Ieper: “Eerbetoon voor Patrick Benoot” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

Haar ex wachtte haar op met jerrycan van vijf liter benzine: meer details bekend over brutale aanval op olympische atlete Rebecca Cheptegei

Er zijn meer details bekend over de aanval op de Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei (33). De olympische atlete ligt in kritieke toestand nadat ze door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderwerp van rechtszaken en verboden terrein voor prinses Cristina: dit is het omstreden vakantiehuis van de Spaanse royals

De Spaanse royals strijken elke zomer neer op Mallorca en verblijven dan enkele weken in het Paleis Marivent. Het is de favoriete plek van koningin Sofía (85), maar haar schoondochter Letizia (51) heeft al laten blijken minder fan te zijn van de familievakanties. Prinses Cristina (59) is er zelfs niet meer welkom. ‘Story’ neemt de turbulente geschiedenis van het riante

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

Paintfactory geeft live demo’s aan KIOSK: “Bezoekers maken ook kans om 100m² verf te winnen”

West-Vlaamse verfproducent Paintfactory presenteert deze maand haar skills in de KIOSK op de Graanmarkt. “Op zaterdag 7 september is het dé uitgelezen kans om zelf aan de slag te gaan met onze textuurverven. Ontdek je favoriete techniek en laat je inspireren om je eigen woning onder handen te nemen”, zegt sales manager Stéphanie Debels.
The post Paintfactory geeft live

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld.”

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »