OPROEP. Ondervind jij last door verstoorde dienstverlening hogesnelheidstreinen?

De dienstverlening van de Franse TGV-hogesnelheidstreinen zal komend weekend “erg verstoord” zijn, na “een grootschalige aanval” om het netwerk lam te leggen.

 

Meer krantenkoppen in België

Actie terug naar school van Huis van het Kind

De scholen namen op 2 september een rollende start in het thema van de Olympische Spelen. Jaarlijks zorgt het Huis van het Kind voor een leuke gadget en dit jaar is dat de jojo. Op de eerste schooldag kreeg elk kind een jojo. Daarmee kunnen de drie basisscholen meedingen naar een gouden, zilveren of bronzen
The post Actie terug

Lees meer »

Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges

In de havens van Antwerpen en Zeebrugge werd de aftrap gegeven voor de derde editie van de #portcleanup24. Tijdens deze jaarlijkse opruimactie gaan medewerkers van Port of Antwerp-Bruges en heel wat havenbedrijven, met afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag, de strijd aan tegen zwerfvuil in de haven.
The post Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges appeared first

Lees meer »

Stadenaar Thijs (36) helpt bosbranden bestrijden in Portugal: “Een droom voor elke pompier”

Stadenaar Thijs Degryse zit sinds maandag in het Portugese dorp Castro Daire, waar hij samen met z’n lokale collega’s dagelijks uitrukt om bosbranden onder controle te krijgen. Niet voor doetjes. “De wagens kunnen niet overal komen, dus vaak maken we tochten door de heuvels, in onze brandweerkledij en met zowat 20 liter water op onze rug.”
The post Stadenaar

Lees meer »

60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop

‘Back to the sixties’ is het thema van de 60ste Tinekesfeesten. Heule mag jubelen, want 59 Tinekes zijn al de revue gepasseerd en rond de verkiezingen is Heule vier dagen in feestmodus. De Tinekesloop is terug dankzij de inzet van de Tinekeswerkgroep.
The post 60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen vandaag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Vandaag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »