Fietser gered uit de Leie in Kortrijk

In Kortrijk is een man uit de Leie gered door duikers van de brandweer. Hij reed om iets voor 11 uur in het water. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

Vandaag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

“We zijn altijd op zoek naar vers bloed”: Reuzengilde Jan Turpijn uit Nieuwpoort bestaat 100 jaar

In Nieuwpoort is er een traditie die boven alle andere uitstijgt, letterlijk en figuurlijk. In 1923 werd de Reuzengilde Jan Turpijn opgericht, een vereniging die al 100 jaar de culturele en historische erfenis van de stad met trots draagt. Wat begon meéén reus, Jan Turpijn I, is uitgegroeid tot een indrukwekkende familie van acht reuzen, die niet alleen in België,

Lees meer »

Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30

Op zondagvoormiddag 8 september zijn de bewoners van de Nijverheidsstraat in Ingelmunster welkom in de gemeentelijke loods voor een drink. De riolerings- en wegeniswerken zijn immers afgerond in deze straat en de weg heeft een nieuwe inrichting.
The post Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »