Een waar spektakel op de Seine, inclusief optreden van Céline Dion? Volg hier de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs

Het is zover: de langverwachte openingsceremonie van de Olympische Spelen gaat zo meteen van start in Parijs. Het belooft een groot spektakel te worden. Niet in een stadion deze keer, maar op de Seine, met meer dan 160 boten met zo’n 10.500 atleten van meer dan 200 delegaties. Het is vooral uitkijken naar welke grote artiesten een rol krijgen tijdens de show. Maakt Céline Dion haar comeback? En treedt Lady Gaga op? Sterren als John Legend, Ariana Grande en Pharrell Williams zijn al gespot. Volg de ceremonie live op VRT 1, via Sporza of op VRT MAX. 

Meer krantenkoppen in België

Vier doden en dertig gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker vier mensen om het leven gebracht en ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is de man die miljoenen verdient aan de schoollaptop van uw kind

Wanneer je kind maandag met een laptop naar school vertrekt, is de kans één op de twee dat die van deze man komt. Ex-politicus Arne Vandendriessche (41) zag met zijn bedrijf Signpost een unieke kans toen onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) ieder kind een schoolcomputer wilde geven. Onze onderzoekscel sprak met de CEO die in geen tijd 300.000 laptops aan scholen

Lees meer »

“Meer armoede, meer geweld en meer migratie.” Professor Holslag voorspelt de gevolgen van Chinese miljarden in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen

Het stadsbestuur gaf goedkeuring aan een andere samenstelling van de raad van bestuur van het AZ Oostende. “Nochtans een belangrijke belofte”, haalt John Crombez (Vooruit) uit.
The post Stad geeft meerderheid in bestuur AZ Oostende uit handen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na hun deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »