De (voorlopig) slechtste Vlaamse televisie van het jaar

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

De eerste levering van vaccins tegen mpox wordt donderdag verwacht in de Democratische Republiek Congo. Het land dat momenteel het meest is getroffen door het virus zou dan bijna 100.000 doses krijgen. Dat meldt de directeur van het agentschap voor volksgezondheid (Africa CDC) van de Afrikaanse Unie woensdag.

Lees meer »

Britse minister van Cultuur laat hoge prijzen voor Oasis-tickets onderzoeken

Lisa Nandy, de Britse minister van Cultuur, laat een onderzoek uitvoeren naar de hoge ticketprijzen voor de reünieconcerten van de band Oasis. Er wordt met name gekeken naar het “dynamische prijsmechanisme” van ticketverkoper Ticketmaster. Dat mechanisme past de ticketprijzen automatisch aan op basis van de vraag, wat leidt tot prijsstijgingen zodra de populariteit van een evenement toeneemt.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. ZILVER! Genyn snelt op 100 meter naar zijn tweede medaille, Habsch zesde

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Ook in de avondsessie was het raak. Peter Genyn bezorgde België een zilveren medaille op de 100

Lees meer »

Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig”

Er hangen opnieuw donkere wolken boven Chiro Zuienkerke, nadat ze eerder deze zomer genoten van een fijn zomerkamp. Net als een jaar geleden kampt de jeugdbeweging immers met een acuut leidingstekort. “Hopelijk betekent dit nu niet écht het einde.”
The post Chiro Zuienkerke dreigt dood te bloeden: “Nog zeker drie leiders nodig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

Ex-huisgenoten staan terecht voor brandstichting bromfiets in Roeselare, verraden door snapchatberichten

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en snapchatberichten lijken voldoende te zeggen. Er hangt beiden drie jaar cel boven het hoofd.
The post Ex-huisgenoten staan terecht voor

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »