CEO Bart Sap: ‘Umicore zit niet op een dood spoor’

21:25 Enkele jaren geleden geprezen als beloftevolle groeimotor, nu in het hoekje waar de klappen vallen: de batterijdivisie van Umicore kreunt onder de vertragende markt voor elektrische auto’s. Bart Sap k… 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

22 werknemers van elektriciteitscentrale in Merksem herdacht die 80 jaar geleden geëxecuteerd werden tijdens WOII

In Merksem zijn vanochtend 22 werknemers van de elektriciteitscentrale herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geëxecuteerd. Die herdenkingsplechtigheid vindt elk jaar plaats, maar dit jaar is ze extra speciaal omdat het exact 80 jaar geleden is dat de medewerkers om het leven kwamen. Tijdens de herdenking werd ook stilgestaan bij 7 medewerkers van de Oekraïense netbeheerder die om het

Lees meer »

Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’

De etalage van The Chocolate Line op het Simon Stevinplein 19, uitgebaat door chocolatier Dominique Persoone, staat dezer dagen volledig in het thema van ‘80 jaar bevrijding van Brugge’. “De grote volledig in chocolade gemaakte buffel verwijst naar de Canadese compagnie die onze onze stad heeft bevrijd”, zegt Persoone.
The post Dominique Persoone maakt grote chocoladen buffel in kader

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië bekrachtigt blokkade X

Het hooggerechtshof in Brazilië heeft het tijdelijke verbod op berichtendienst X in het Zuid-Amerikaanse land bekrachtigd. Dat meldt de website van het hof op maandag. Een meerderheid van een panel van vijf rechters dat zich over de kwestie boog, schaarde zich achter Alexandre de Moraes, de rechter die het socialmediaplatform blokkeerde.

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende

Het kunstwerk ‘Ik, James Ensor’ zal dan toch slechts tijdelijk te zien zijn aan de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Mariakerke. Cultuurschepen Bart Plasschaert (CD&V) hoopt met het Agentschap Onroerend alsnog een deal te kunnen maken.
The post Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

25-jarige motorrijder in levensgevaar na zware klap tegen flank van auto

Een 25-jarige motorrijder raakte maandagmiddag levensgevaarlijk gewond na een zwaar verkeersongeval in Torhout. Hij botste in de flank van een auto die vanuit een hoeve net de weg was opgereden. “De man werd 35 meter weggeslingerd op straat en raakte daarbij kritiek gewond”, zegt Annemie Wittesaele van politiezone Kouter.
The post 25-jarige motorrijder in levensgevaar na zware klap tegen

Lees meer »