Belg (29) opgepakt op Mallorca nadat hij “rake klappen uitdeelde” aan Nederlander (19)

Een 21-jarige Belg werd donderdag op Mallorca opgepakt nadat hij een 19-jarige Nederlander zou hebben “mishandeld”. Dat meldt het Spaanse nieuwsmedium Cronica Balear. De Belg zou de Nederlander enkele rake klappen tegen zijn oog hebben gegeven na een discussie. 

Meer krantenkoppen in België

Kans op federale regering vóór de verkiezingen lijkt onbestaande: is dat een troef of toch een politiek risico?

Na een korte crisis in de onderhandelingen over een federale regering is N-VA-voorzitter Bart De Wever opnieuw formateur. Toch wijst nu alles erop dat we geen federale deal zullen mogen bewonderen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Verstandige zet om even te temporiseren? Of moet De Wever binnenkort rekening houden met nieuwe wolfijzers en schietgeweren?

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van een voorstelling te mogen staan”

Tot en met 6 oktober kan je komen kijken naar ‘Lelies’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Eén van de rollen wordt vertolkt door Thomas Servranckx uit Oostende, die nog altijd in deze badstad woont.
The post Thomas Servranckx uit Oostende speelt mee in ‘Lelies’ in Antwerpen: “Ik ben enorm dankbaar om in zo’n momument van

Lees meer »

Ewoud Vromant pakt zilver in tijdrit op Paralympische Spelen

Op de Paralympische Spelen in Parijs heeft Ewoud Vromant ons land een 4e medaille bezorgd. Vromant werd 2e in de tijdrit in de klasse C2. De Fransman Leauté was twee seconden sneller, maar Vromant bleef wel de Australische titelverdediger Hicks voor. Lees er alles over bij onze collega’s van Sporza.

Lees meer »

Caroline Maes reageert na shockerende ‘Familie’-scène waarin slechterik lijk in stukken snijdt: “Ik heb er zelf niet naar willen kijken”

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

HERBEKIJK. Amateurvoetbal exclusief bij HLN: Sporting Hasselt opent seizoen met ruime zege tegen Merelbeke, bekijk hier de samenvatting!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. In de eerste Afdeling was Sporting Hasselt op de openingsspeeldag duidelijk een maatje te sterk voor Merelbeke. Bekijk hieronder de samenvatting én ook de volledige wedstrijd.

Lees meer »

Een kerststal in het gemeentehuis? Toeristentaks in onze steden? Je burgemeester in het parlement? Onze GemeenteStemtest geeft je alle antwoorden

Straks mogen we ons weer uitspreken over waar het met onze gemeente of stad naartoe moet. Om je op weg te helpen, lanceren we de GemeenteStemtest, waarmee je kan nagaan welke partij het best bij jou past. Daarbij spelen ook de couleur locale en plaatselijke dossiers een grote rol. En dat levert enkele verrassende vaststellingen op, zoals de band tussen

Lees meer »

“We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor galamatch tegen tweedeklasser Eupen

De kop is eraf: KV Diksmuide-Oostende heeft de competitieopener achter de rug met een 1-1 tegen promotiekandidaat Wielsbeke. Maar het is vooral lonken naar het bekertreffen van vrijdagavond tegen tweedeklasser Eupen. “We moeten gewoon genieten”, zegt kapitein Aaron Vandendriessche. De club zet zich schrap voor een hoog toeschouwersaantal.
The post “We moeten gewoon genieten”: KVDO maakt zich op voor

Lees meer »

Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!”

Uiteenlopende emoties bij Bert Bolle (20) na twee thuiskoersen. De wedstrijd voor elites en beloften op kermismaandag leverde hem een eerste zege op. Enkele dagen later was hij in de profkermiskoers net niet attent genoeg.
The post Bert Bolle na eerste zege: “Deugddoend!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Arts voor strafrechter nadat Luana (11) overlijdt: “Vijf dagen lang schreeuwden we om hulp, maar die werd ons geweigerd”

Luana (11) overleed in november 2019 totaal onverwacht nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen. Vijf dagen lang trokken haar ouders aan de alarmbel terwijl ze zagen hoe hun dochtertje achteruitging. “Maar alles wat de ouders aankaartten bij de arts en de verpleging viel in dovemansoren.” Volgens het parket had de kinderarts een verkeerde diagnose gesteld, waardoor hij nu een

Lees meer »