Woeste Argentijnen dienen klacht in bij FIFA na olympische chaos tegen Marokko: “Wat een circus”

De Argentijnse voetbalbond heeft klacht ingediend bij de FIFA na het waanzinnige slot in de openingsmatch tegen Marokko. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de vier resterende minuten gespeeld worden achter gesloten deuren. 

Meer krantenkoppen in België

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Extra kat in plaats van hond voor Downing Street 10

De Britse premier Keir Starmer heeft, “na een lange zomer van onderhandelingen”, zijn kinderen de zegen gegeven om een nieuw katje binnen te laten in zijn ambtswoning, Downing Street 10. Dat heeft Starmer gezegd in een interview met BBC 5 Live. In de ambtswoning verblijft al sinds 2011 de bekende Larry the Cat.

Lees meer »

Zwangere vrouw en 6 kinderen onder de doden nadat bootje met migranten zinkt aan Cap Gris-Nez

Op het Kanaal ter hoogte van Cap Gris-Nez is een rubberboot met bijna zeventig migranten erin gezonken. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Gérald Darmanin is er voorlopig sprake van 12 doden en “verschillende gewonden”. Enkele van hen zouden in kritieke toestand zijn. Twee opvarenden zijn nog vermist. Bij de doden zijn een zwangere vrouw en zes kinderen.

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T

De jaarlijkse Wieltjesfeesten in Menen is één van de grote feestweekends om reikhalzend naar uit te kijken. Het startschot gebeurt op vrijdagavond 6 september om 19.00 uur met Stoasje RO(C)K’T, die voor de tweede maal onder leiding van Lorenzo Naert staat.
The post De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T appeared first on KW.be.

Lees meer »