“We willen deze mooie plek met anderen delen”: Anna en Ad baten midden de velden eetcafé Nomad uit

Verscholen in de velden tussen de Zaubeekstraat en de Waalbeekstraat, baten Anna Verhofstede en Ad Anckaert hun pop-up eetcafé Nomad uit. In de keuken gebruiken ze voornamelijk producten uit hun eigen moestuin of de nabijgelegen bioboerderij. “We wonen op zo’n mooie plek, we wilden dit delen met de mensen”, zegt Anna.

Anna (29) en Ad (32) hadden naar eigen zeggen een eerder atypische levenswandel. “In 2018 zijn we getrouwd en nadien zijn we vijf jaar lang op wereldreis geweest met de fiets”, zegt Anna. “Toen we in 2023 terug in België kwamen, zijn we een eetcafé begonnen in Etikhove bij Maarkedal. Dat heette Bij Jacqueline en was qua concept erg gelijkaardig als wat we nu in Zulte doen. Het eetcafé lag ook vlakbij een bioboerderij waar we onze producten haalden.”

Oude schuur

“Intussen woonden we hier in een bosje tussen de velden langs de Zaubeekstraat, naast bioboerderij Humus, uitgebaat door mijn ouders. We wonen hier zo mooi, we wilden dat delen met andere mensen.”

“Naast het huis was een oude schuur waar allerlei materiaal in opgeslagen lag”, zegt Ad. “Samen met mijn vader hebben we die op twee maanden tijd verbouwd en ingericht tot ons nieuw eetcafé Nomad. We hebben alles zelf gedaan en de hele inboedel en het meubilair is tweedehands. Op 17 mei zijn we officieel opengegaan. Anna kookt en tuiniert en ik doe eigenlijk al de rest”, lacht Ad.

Verse producten

“Ik vind de oorsprong van ons eten erg belangrijk”, zegt Anna. “Het merendeel van de producten die we in onze gerechten gebruiken, komt rechtstreeks uit de moestuin of van bij Humus. Als je via het wandelpad naar het eetcafé wandelt, passeer je de velden waar ons graan groeit. We moedigen bezoekers ook aan om via het paadje door de moestuin te komen, dan zien ze hoe alles groeit wat dadelijk op hun bord ligt.”

“Onze producten komen rechtstreeks uit de moestuin of van de boerderij”

“Ik kweek er allerlei groenten en eetbare bloemen. Ik heb het werk wel wat onderschat, het tuinieren op zich is al bijna een fulltime job. Daarom werken we voor een ander deel van onze ingrediënten samen met De Koolmees, zij halen allerlei biologische producten bij lokale boeren en verdelen die verder.”

Aanbod

“Op de menukaart staan, naast een assortiment aan hapjes en taartjes, drie vaste gerechten en één wisselende suggestie. We kozen er bewust voor om niet alles vegetarisch of veganistisch te maken. Er is ook een ovenschotel met gehakt en een gerecht met geitenkaas. Iedereen is welkom in Nomad.”

“Binnen is plaats voor 45 mensen en op drukke dagen kunnen we tot zestig maaltijden draaien”, zegt Ad. “In het begin kwamen vooral onze vrienden en familie maar elk weekend zie ik dat mensen van verder en verder komen, dat is fijn.”

Sluitingsfeestje

Nomad is open op vrijdag en zaterdag van 14 tot 23 uur en op zondag van 9.30 uur tot 23 uur. Elke donderdag organiseren Anna en Ad ook een activiteit. Op 8 augustus komt een folkband langs in de tuin, op 15 augustus is er een speeddate, op 22 augustus speelt een jazzband en op 29 augustus staat een after work party gepland. In samenwerking met bioboerderij Humus gaat op 21 augustus ook nog een workshop door over kwalitatief composteren.

Op 13 september moet eetcafé Nomad volgens de regels in agrarisch gebied sluiten. “We plannen wel nog een sluitingsfeestje”, besluit Anna. “Nadien vertrekken we opnieuw op reis met de fiets, terug naar de eenvoud in ons tentje en koken op één pot.”

Eetcafé Nomad is te bereiken via het landwegje langs de Zaubeekstraat tussen de huisnummers 227 en 220. Parkeren kan langs de berm, de oprit is enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

The post “We willen deze mooie plek met anderen delen”: Anna en Ad baten midden de velden eetcafé Nomad uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem

Youssef Challouk verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Zulte Waregem, zo bevestigt Essevee woensdag via zijn website. De Belgische tweedeklasser huurt de aanvallende middenvelder voor een seizoen van KV Kortrijk en bedong ook een aankoopoptie.
The post KV Kortrijk stalt Youssef Challouk bij Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eén grootbank lijkt niet te azen op miljarden uit staatsbon. Wat is er aan de hand? “Blijkbaar hebben ze geld genoeg”

Terwijl ING, Belfius en KBC vorige week uitpakten met stuntrentes in de strijd om de 22,5 miljard uit de ‘Van Peteghem-bon’, blijft het stil bij BNP Paribas Fortis, de grootste spaarbank van het land. Waarom stapt BNP niet mee in de concurrentiestrijd? En vreest het dan geen klanten – en miljarden – kwijt te spelen? “Het kan een bewuste keuze

Lees meer »

Maak kennis met Roxy Dekker, het hitfenomeen dat al maanden de Nederlandse hitlijsten domineert

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »