Wagen belandt op dak in beek in Watou: “Als er meer water stond, waren die jongens verdronken”

Twee jongeren kwamen met de schrik vrij toen ze ’s nachts met een wagen omgekeerd in een beek belandden op het platteland in Watou bij Poperinge. Ze raakten niet uit het voertuig, maar konden zelf de hulpdiensten verwittigen. “Anders waren ze mogelijk pas dagen later ontdekt door een landbouwer.”

De hulpdiensten werden in de nacht van woensdag op donderdag opgeroepen voor een ongeval bij de Poperingse deelgemeente Watou. In de Palingstraat was even voor 2.30 uur een wagen van de weg geraakt en belandde daarbij op zijn dak in de Warandebeek, een waterloop die de straat kruist. De inzittenden zaten vast in hun voertuig.

Deuren geblokkeerd

“Maar ze konden zelf de hulpdiensten bellen”, zegt brandweerofficier Wim Top, die met een ploeg van Brandweer Westhoek ter plaatse snelde om de inzittenden te bevrijden. “De deuren zaten geblokkeerd. We konden de inzittenden uit het voertuig halen via de achterruit.”

De inzittenden bleken een portie geluk te hebben gehad. De plek van het ongeval was vrij afgelegen: de Palingstraat is een smal straatje op het platteland bij het grensdorpje. Het omgekeerde voertuig in de beek was ’s nachts moeilijk zichtbaar. “Gelukkig konden ze vanuit hun wagen de hulpdiensten verwittigen, anders waren ze mogelijk pas dagen later ontdekt door een landbouwer”, aldus Wim. “Het ging om twee jonge jongens, ze waren niet gewond. Als er meer water in de beek zou gestaan hebben, waren ze waarschijnlijk al lang verdronken voordat we erbij konden komen. Ze ondergingen ter plaatse een medische controle door de ambulanciers van de toegesnelde ziekenwagen en het MUG-team.”

Minderjarig

“Er waren geen gewonden”, bevestigt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “De wagen was total loss.” Er was sprake van minderjarigheid. “Daarover wordt niet gecommuniceerd”, klinkt het bij politie en parket. (TP)

The post Wagen belandt op dak in beek in Watou: “Als er meer water stond, waren die jongens verdronken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit Diksmuide creëert pareltje voor Kenza Ameloot op Waregem Koerse

Waregem Koerse is elk jaar ook een hoogdag voor hoeden. Modiste Charlotte Catrysse (42), gehuwd met Dirk Vansevenant en zaakvoerder van CHArelePEAU, heeft sinds 2011 haar zaak in Diksmuide. Sinds vorig jaar is ze ook jurylid voor de hoedenwedstrijd die tijdens het paardenevent georganiseerd wordt.
The post “Miss België was heel blij met haar handgemaakte hoed”: Charlotte Catrysse uit

Lees meer »

De winst van de staatsbon

18:04 De echte bonus van de staatsbon is dat de meeste gezinnen zijn beginnen nadenken over hun spaargeld. De opdracht is nu de concurrentie in de spaarmarkt aanwakkeren, na het vonkje dat we vandaag zien.

Lees meer »

Chantal (61) gaat met pensioen na bijna 44 jaar bij één en dezelfde werkgever: “Mijn geheim? Je werk graag doen”

Het is een zeldzaamheid geworden: mensen die hun hele leven lang bij één en dezelfde werkgever actief zijn. En toch. Chantal Sinnesael trekt na 43 jaar en elf maanden de deur achter zich dicht bij De Waal Solid Foundations, een firma gevestigd in Oostende en Lokeren, en gespecialiseerd in funderingen. Speciaal voor haar afscheid mocht ze voor het eerst (!)

Lees meer »

Is dit de oudste poes van het land? Isabelle uit Herzele is 24 jaar en zeven maanden oud: “Ze krijgt elke dag voorgesneden rosbief”

Met 24 jaar en zeven maanden op de teller is Isabelle waarschijnlijk oudste kat van België. Het dier komt uit het Gentse dierenasiel en vond een gouden mandje in het Oost-Vlaamse Herzele. “Toen ik jong was wou ik eigenlijk vijf kinderen”, zegt haar baasje Ann Gevens (58). “Door omstandigheden is dat er nooit van gekomen. Voor mij is dit mijn

Lees meer »

Leon en Ria vieren diamanten huwelijksverjaardag

Leon Verstraete en Ria Van Zieleghem beleefden op 13 juli 1964 een van de leukste dagen van hun leven. Die dag stapten ze immers in het huwelijksbootje in Lichtervelde. Daarmee viert het koppel hun 60ste huwelijksverjaardag. Leon werkte bij de toenmalige CBRT, die uiteindelijk Philips geworden is. Hij monteerde er televisietoestellen. Ria bleef thuis om
The post Leon en

Lees meer »

Goud voor Annie en Paul

Vijftig jaar geleden stapten Annie Swaenepoel en Paul Vanbecelaere in het huwelijksbootje. Op 19 juli 1974 huwden ze voor de wet en een week later voor de kerk. Het huwelijksfeest vond plaats in De Gouden Hoorn in Staden en werd opgeluisterd door The Gits Band. Paul is afkomstig van De Zilverberg en Annie is geboren
The post Goud voor

Lees meer »