Waarom geen enkele partij wil strijden voor de topfunctie van Eurocommissaris

Gezocht: een EU-commissaris. Geen enkele partij staat te popelen om één van haar boegbeelden voor de topfunctie naar Europa te sturen. Hoe komt dat? En hoe kan formateur Bart De Wever (N-VA) dit laatste struikelblok uit de weg werken? De tijd dringt, want als België te lang wacht, dreigt ons land ‘de overschotjes’ te krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

Man opgepakt voor diefstal bestelwagen Bpost na achtervolging met heli en drone

In Maldegem is een man opgepakt voor de diefstal van een bestelwagen van Bpost in Gent, na een achtervolging waarbij de politie een helikopter en een drone had ingezet. “Alle onze voertuigen zijn voorzien van een ingebouwd track-en-trace-systeem”, zegt woordvoerder Mathieu Goedefroy van Bpost, dat zal onderzoeken of alle post in de bestelwagen gebleven is.
The post Man opgepakt

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »