Trump noemt Harris een “radicaal-linkse gek die het land zal vernietigen”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn Democratische tegenstrever Kamala Harris woensdag bestempeld als een “radicaal-linkse gek die het land zal vernietigen”. Dat deed hij tijdens zijn eerste campagnebijeenkomst sinds president Joe Biden zondag uit de race naar het presidentschap stapte.

 

Meer krantenkoppen in België

“Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Action painting in Galerie Blomme

De tentoonstellingen in Galerie Blomme gaan in september van start met de komst van stadsgenoot Eddy Vandenberghe. “Ik ga niet alleen mijn jongste werken tonen, maar ook ter plaatse zelf schilderen in de ware betekenis van action painting dus.”
The post Action painting in Galerie Blomme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staatssecretaris de Moor beslist eenzijdig om asielcentrum Koksijde open te houden tot 1 november, maar burgemeester blijft niet bij de pakken zitten

De verstandhouding met Fedasil en Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche is nooit goed geweest, maar die is nu helemaal afgekoeld tot ver onder het vriespunt. De burgemeester ergert zich mateloos aan het gebrek aan communicatie en respect, aan het feit dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor meent dat ze zich boven de wet kan stellen. Zij lapte

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »

Tractor verliest lading slib in centrum Woumen

Een vieze bedoening maandagochtend in het dorpje Woumen bij Diksmuide. De bestuurder van een tractor met aalkar had niet gezien dat er net werflichten waren geplaatst voor werken die opgestart werden, gooide de remmen dicht… en verloor een lading slib. De brandweer kwam alles opruimen.
The post Tractor verliest lading slib in centrum Woumen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expert duidt “uitzonderlijke” manier waarop Vlaams Belang aan eerste schepen komt: “Dit zal waarschijnlijk niet lang duren”

Vlaams Belang krijgt voor het eerst (onrechtstreeks) een zitje in een in een college van burgemeester en schepenen. Dat komt omdat Gerda Van Steenberge – schepen in Erpe-Mere – opstapt bij N-VA en als onafhankelijke gaat zetelen voor Vlaams Belang. “Ja, dit is uitzonderlijk” zegt politicoloog Herwig Reynaert, “men zal dit moeten uitzweten.”

Lees meer »

“In zeven jaar heeft ze nooit gehuild, zelfs niet toen ze stierf”: Franse Kamilya (7) komt om nadat jonge motard (19) haar aanrijdt

Frankrijk is onder de indruk na het overlijden van een 7-jarig meisje in de badplaats Vallauris, in de buurt van Cannes. De kleine Kamilya werd afgelopen donderdag aangereden door een 19-jarige motorrijder toen ze met haar oudere broer aan het wandelen was. Het slachtoffertje werd nog in een kunstmatige coma gebracht, maar overleed zondag in het ziekenhuis. “In zeven jaar

Lees meer »

Oplichter uit Big Brother opnieuw voor de rechter: beleggers in ‘duurzame technieken’ zijn tientallen miljoenen kwijt

Voormalig Big Brother-deelnemer Javier De Rycke moet zich opnieuw voor de strafrechter verantwoorden voor grootschalige oplichtingspraktijken. Samen met een internationale bende oplichters zou hij een driehonderdtal investeerders in duurzame bos- en mijnbouw hebben gedupeerd. De totale schade voor de slachtoffers bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Lees meer »

Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke

Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan je in Zonnebeke op zondag 8 september terecht op de begraafplaats voor gratis rondleidingen. Ook de Zandvoordse commandobunker gooit de deuren open en het Passchendaele Museum opent een pop-up tentoonstelling.
The post Rondleiding op begraafplaatsen, bunker en museum in Zonnebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »