Omwonenden van Walibi boos omdat ze geen gratis abonnementen meer krijgen: “Vroeger kostte het niets, nu 840 euro”

Enkele omwonenden van pretpark Walibi in het Waals-Brabantse Waver zijn boos omdat ze geen gratis abonnementen meer krijgen. Vroeger kregen de buurtbewoners altijd gratis entree ter compensatie van geluids -en verkeersoverlast. Dat is sinds dit seizoen verleden tijd.

 

Meer krantenkoppen in België

Dames KSV Rumbeke (1) goed van start: “Collectief sterkte prestatie”

De dames van KSV Rumbeke kunnen nog steeds met tevredenheid terugblikken op de vorige campagne met een vijfde plaats als eindresultaat. Coach Pedro Boudrez kon de bijna volledige spelersgroep bijeen houden en aanvullen met een drietal jongeren en drie rasechte aanwinsten. Het gevolg is dat ze hun start niet gemist hebben. Zondag werd thuis met 3-0 gewonnen van KSV Bredene

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

30 jaar na eerste uitzending ‘Lili en Marleen’ verklapt acteur Steven De Lelie wat veel kijkers nooit wisten

Dag op dag 30 jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Lili en Marleen’ uitgezonden. Showbits-reporter Jarne heeft daarom acteur Steven De Lelie (47), Rikki in de reeks, uitgenodigd voor een nostalgisch gesprek. “Als ze dat opnieuw zouden uitzenden, wordt dat een kijkersbom voor VTM”, vertelt hij fier. Of hij nog graag een vervolg zou willen maken, na dat de

Lees meer »

Israëlisch leger vindt Hamas-handboek voor ondergrondse oorlog: “Niets werd aan het toeval overgelaten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

LIVE NAPOLI-PARMA. Lukaku ziet zijn nieuwe ploeg al vroeg op achterstand komen, maakt ‘Big Rom’ straks zijn eerste minuten?

Lang zal Romelu Lukaku (31) niet moeten wachten. Twee dagen na de officiële aankondiging van zijn transfer naar Napoli maakt hij zo goed als zeker zijn debuut. Coach Antonio Conte verklapte dat Lukaku deel uitmaakt van de selectie voor de thuismatch tegen Parma in de Serie A. Zet ‘Big Rom’ het Stadio Diego Maradona meteen in vuur en vlam?

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek”

Wie droomt om ooit een boek te schrijven vindt vanaf 5 september gelijkgezinden in een nieuwe schrijfclub. Iris Salembier en Ann Busquart zijn de initiatiefnemers van Schrijf!@RSL die elke donderdag aspirantschrijvers samenbrengt.
The post Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek” appeared first on KW.be.

Lees meer »