Nergens zonder weg in Aalter

17:22 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

Wonderlijke Duitse dagen

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Wonderlijke Duitse dagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten zijn het mooiste compliment”

Sophie Landuyt (37) en David Vanwildemeersch (37) openden in mei 2016 hun eigen frituur ‘t Patatje in Roesbrugge. “We zijn nu acht jaar bezig en we mogen wel zeggen dat 90 procent van onze klanten ook effectief vaste klanten zijn die bijna wekelijks langskomen.”
The post Sophie en David al acht jaar in frituur ‘t Patatje: “Onze vaste klanten

Lees meer »

Austin: “Inzet van Amerikaanse langeafstandswapens in Rusland zal oorlog niet beslissen”

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt

Op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Monnikshoekstraat in Veurne kwam het dinsdagmiddag tot een verkeersongeval. Een Peugeot met Duitse nummerplaten en een vrachtwagen kwamen er met elkaar in botsing.
The post Verkeershinder na botsing tussen vrachtwagen en auto op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwde kiss-and-ride en blauwe zone moet verkeersdrukte in Avelgem milderen: “Effect zal na tijdje merkbaar zijn”

Net wanneer het nieuwe schooljaar startte, op maandag 2 september, wijzigde de blauwe zone in het centrum. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de drukte tijdens de spits in het centrum van Avelgem verminderd kan worden. De Kasteelstraat wordt opgenomen in de blauwe zone, wat zorgt voor een snellere rotatie op de parkeerplaatsen in functie van de school. Tegelijk zal

Lees meer »