Media-imperium Murdochs dreigt verscheurd te raken door politieke keuzes

17:21 Politieke voorkeuren leiden tot een gevecht over de erfenis van het media-imperium van Rupert Murdoch onder zijn kinderen. Aan de grond ligt een verschil in ideologie: rollen zenders als Fox News te v… 

Meer krantenkoppen in België

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »

Vernieuwde kiss-and-ride en blauwe zone moet verkeersdrukte in Avelgem milderen: “Effect zal na tijdje merkbaar zijn”

Net wanneer het nieuwe schooljaar startte, op maandag 2 september, wijzigde de blauwe zone in het centrum. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de drukte tijdens de spits in het centrum van Avelgem verminderd kan worden. De Kasteelstraat wordt opgenomen in de blauwe zone, wat zorgt voor een snellere rotatie op de parkeerplaatsen in functie van de school. Tegelijk zal

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

Karmelieten laten je drie maanden proeven van het kloosterleven in Brugge

Vanaf december kan iedereen die geïnteresseerd is in het kloosterleven het een tot drie maanden komen ‘uitproberen’ in het karmelietenklooster in Brugge. Voor de derde keer biedt het Vlaamse karmelietenklooster het programma “Come & See” aan. Deelnemers volgen het dagelijkse ritme van de broeders en krijgen ook een eigen initiatieprogramma. Omdat de belangstelling voor de karmelieten in het buitenland toeneemt,

Lees meer »

DEEL 3 – 80 jaar geleden werden Wingene en Ruiselede bevrijd: balanceren tussen vreugde en angst

Bevrijd van de verstikkende wurggreep van vier jaar Duitse bezetting is elk beetje goed nieuws in Wingene en Ruiselede een reden om te feesten: de terugkeer van een gevlucht familielid, de heropening van cafés, marktzangers in actie, bevrijdingstochten met fanfare, een gloednieuwe land- en tuinbouwbeurs in Zwevezele. Maar de angst blijft. Een verdwaalde Duitse V2-bom slaat een diepe krater nabij

Lees meer »

Dorpscomité Hoegaarden bouwt kerk uit bierbakken

Een kerk gebouwd uit bierbakken. Neen, u heeft niet te veel gedronken als u in Hoegaarden passeert, langs de kerk van deelgemeente Outgaarden. Daar hebben buurtbewoners een replica gemaakt van de orginele kerk. Alleen is deze kleiner én uit bierbakken gemaakt. Geleverd door brouwerij Hoegaarden die daar ook thuis is.

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »