Hoe een vliegende vis de voorruit van een Tesla vernielde

De Tesla van een Amerikaans koppel heeft flinke schade opgelopen nadat een vis uit de lucht op de auto viel. Een bizar incident, maar het koppel denkt nu te weten vanwaar de vis kwam ‘aangevlogen’.

 

Meer krantenkoppen in België

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

Geena Lisa specialiseert zich als narcismecoach: “Het was een vriendin die me erop wees dat ik in toxische relatie zat”

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje”

Op zaterdag 19 oktober vanaf 20 uur speelt het Ensemble Respiro een Concerti Grossi van Händel en Vivaldi én een gloednieuw Concerto Grosso van Siewald Degraeve, speciaal georkestreerd voor het ensemble. Het concert gaat door in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.
The post Ensemble Respiro brengt concert ‘Barok & Beyond’: “Barok in een geheel nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Vooruit Roeselare trekt met verjongde ploeg naar de kiezer: “Willen ook de volgende zes jaar mee besturen”

Vooruit stelde zaterdag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Het inzetten op verjonging én op ervaring kon op veel bijval rekenen bij eregast Conner Rousseau. “Ik zie jong, oud, kleur en vooral veel goesting.”
The post Vooruit Roeselare trekt met verjongde ploeg naar de kiezer: “Willen ook de volgende zes jaar mee besturen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de kijker via ‘Zee van Smaak’

Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.
The post Meer dan 80 kustchefs zetten noordzeegarnaal in de

Lees meer »

Na kalmere jaren met gezin gaat Cath Luyten weer volop voor carrière: “Ik wou geen kind om het te laten opvoeden door een nanny”

Met ‘Café Congé’ blies Cath Luyten haar televisiecarrière nieuw leven in na een paar jaar in de luwte. Zij koost bewust om zich te concentreren op het moederschap. “Ik besef steeds meer dat we in het nu moeten leven”, vertelt Cath Luyten (47) in ‘Dag Allemaal’. Ze geniet in deze fase van haar leven volop van haar gezin, waardoor het

Lees meer »