Hilda en Joseph uit Heuvelland klinken op diamanten jubileum

Woensdag 17 juli vierden Joseph Debrabander en Hilda Geerardyn hun diamanten huwelijksverjaardag. Ze gaven elkaar hun jawoord op 15 juli 1964 in Wulvergem.

Joseph is afkomstig uit Westouter, als tweede kind uit een gezin van acht. Hij kreeg al op jonge leeftijd met tegenslag te maken. Zijn vader kwam om het leven op de ouderlijke hoeve door elektrocutie. Hierdoor bleef moeder achter met acht kinderen: één dochter en zeven zonen.

Vier van de acht kinderen kregen de kans om te studeren, waaronder Joseph. Na de lagere school in Westouter ging Joseph naar de Normaalschool in Torhout. Hij volgde de opleiding tot schoolmeester. Na de verplichte legerdienst kon Joseph aan de slag in de jongensschool in Nieuwkerke, waar hij drie jaar lang les mocht geven aan het eerste en tweede leerjaar.

Daarna is hij directeur geworden in combinatie met lesopdrachten in het vijfde en zesde leerjaar. Uiteindelijk is Joseph 32 jaar directeur geweest. Hij was daarnaast nog chef van het muziek. Hij zong mee in het koor en was er dirigent.

Gidsen

Op 56-jarige leeftijd kon hij met pensioen en sindsdien gaat zijn interesse naar het gidsen. Hij gidste in Noord-Frankrijk, maar ook in de Westhoek. Hilda is afkomstig uit Nieuwkerke als oudste uit een gezin van zes kinderen (vier dochters en twee zonen).

Ze liep school in Nieuwkerke en later in het pensionaat. Daarna bleef ze thuis om mee te helpen op de boerderij in Wulvergem. Ze trouwden op 20-jarige leeftijd en gingen weer in Nieuwkerke wonen. Hilda deed ook gedurende 20 jaar de kinderopvang, ging poetsen in de school van Joseph en runde het huishouden. Uit hun huwelijk kwamen vier kinderen: Ilse, Lieven, Renaat en Willem.

Ondertussen zijn er al tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het gemeentebestuur zette de jubilarissen in de bloemetjes en schonk hen Heuvellandse wijn. Ze kregen ook nog de felicitaties van de koning.

(EF)

The post Hilda en Joseph uit Heuvelland klinken op diamanten jubileum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht verkiezingsinmenging

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers

De dertiende editie van Trax lokte zaterdag 9.450 bezoekers. Zij genoten van optredens van onder andere Vive La Fête, Berre en Blain, de band van Christophe die dit jaar The Voice won.
The post 13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Delphine Jodts (44) wordt lijsttrekker van ‘Voor 8560’: “Partij staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”

Bij de onafhankelijke lijst Voor 8560 wordt Delphine Jodts (44) de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem op zondag 13 oktober. Ze werkt op de 101-centrale van de federale politie in Brugge. Door te kiezen voor een vrouwelijke lijsttrekker hecht Voor 8560 veel belang aan gendergelijkheid en diversiteit. “Voor 8560 staat symbool voor een frisse koers en een nieuw begin”,

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Zita Gheysens gaat voor sprintcarrière op de piste

Zita Gheysens slaat een andere weg in. De zeventienjarige juniore zal niet meer op de weg te zien zijn, des te meer op de piste. De Izegemse gaat zich voortaan focussen op de sprintnummers: keirin, (team)sprint en kilometer.
The post Zita Gheysens gaat voor sprintcarrière op de piste appeared first on KW.be.

Lees meer »