Herkenrodekazerne in hartje Hasselt wordt verbouwd en gerenoveerd

In Hasselt zullen de laatste delen van de Herkenrodekazerne in het centrum van de stad gerenoveerd en afgewerkt worden. Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek om op de plaats waar de zusters van de abdij van Herkenrode naartoe gingen als het te gevaarlijk werd in en rond de abdij, appartementen en een kantoor te bouwen. Het gaat om een nieuwbouw van een poortgebouw en een verbouwing van de bestaande paardenstallen. 

Meer krantenkoppen in België

Aantal boeren blijft dalen: in één jaar tijd weer zes procent minder landbouwbedrijven

West-Vlaanderen telt nog 7.463 landbouwbedrijven. 507 stuks of 6 procent minder dan een jaar geleden en liefst 15 procent minder in vergelijking met tien jaar eerder. Toen waren er nog 8.792 land- en tuinbouwers in onze provincie aan de slag. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. “De politiek moet dringend een duidelijk én werkbaar kader

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent gaat shoppen bij Lommel, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Oxfam Wereldwinkel Kortrijk organiseert opnieuw SWAP & Cocktails

Op zaterdag 5 oktober organiseert Oxfam Wereldwinkel Kortrijk in samenwerking met Stad Kortrijk, Howest en Maria’s corner terug een SWAP & Cocktails. Dit jaar gaat de SWAP door in de Deelfabriek in de Rijkswachtstraat, van 11 tot 17 uur. Van 16 september tot en met 28 september (en ter plaatse) kan jij jouw oude kledij binnenbrengen bij de deelnemende partners.<br

Lees meer »

Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken”

De kermis in Kortemark draaide sinds 24 augustus op volle toeren, dankzij de goed draaiende kermismolen van het feestcomité. Voorzitter Kris Decleir hangt na 20 jaar zijn voorzitterssjerp aan de haak en komt in 2025 als gewone kermisganger naar End Summer.
The post Kris Decleir neemt afscheid als voorzitter feestcomité: “Volgend jaar kom ik kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »