Emiraten stuurden in alle geheim militairen naar burgeroorlog in Soedan

De Verenigde Arabische Emiraten hebben in het geheim militairen gestuurd naar het gewelddadige conflict in Soedan. Dat blijkt donderdag uit een document in handen van de VN-Veiligheidsraad dat de Britse krant The Guardian kon inkijken. Er zouden Emiraatse paspoorten zijn teruggevonden op een plaats waar werd gevochten.

 

Meer krantenkoppen in België

85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Om de vijf jaar roepen Romain Mussche (85) en zijn vrouw Maria Vermeersch (83) alle jarigen die in Ruiselede geboren zijn bijeen. Ditmaal was het de beurt aan de 85-jarigen, die zaterdag om 12 uur in restaurant De Nieuwe Lekkerbek hadden afgesproken.
The post 85-jarigen genieten van heerlijk menu in De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier opvarenden van gezonken superjacht stikten in luchtbel toen zuurstof opraakte: “Kans op redding was sowieso klein”

Toen het 56 meter lange luxejacht Bayesian vorige maand zonk voor de kust van Sicilië, sloten reddingswerkers niet uit dat er mogelijk nog opvarenden in leven waren, ook al lag het schip op 50 meter diepte. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat er inderdaad vier mensen in een luchtbel zaten. Maar uiteindelijk stierven ze toen alle zuurstof in de luchtbel opgebruikt

Lees meer »

LIVE VUELTA. Neemt Roglic de rode leiderstrui over van O’Connor?

Een korte etappe van 143 kilometer, maar wel met 3.500 hoogtemeters en een waanzinnig slot. De slotklim naar Cuitu Negru (18,9 km aan 7,4%) wordt onderverdeeld in vier delen. Eerst een opwarmer van 5,6 km aan 6,9%, nadien een steiler stuk van 4,3 km aan 8,6%, gevolgd door een plateau met zelfs een dalende kilometer om in de slotkilometers te

Lees meer »

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Radiomaker en jazzkenner Marc Van den Hoof (78) overleden

Voormalig radiopresentator Marc Van den Hoof is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie op sociale media. Van den Hoof was jarenlang dé jazzkenner van radiozender Klara, maar werkte ook als producer, onder meer bij Radio 1 en Radio 2. Hij was ook jarenlang betrokken bij Jazz Middelheim.

Lees meer »

Gilkinet vraagt NMBS om terugschroeven extra treinen te herzien: “Nooit eerder kreeg het spoorbedrijf zoveel middelen”

Ontslagnemend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is niet tevreden met de beslissing van de NMBS om de invoering van extra treinverbindingen uit te stellen. Hij waarschuwt dat het spoorbedrijf nu de kans moet grijpen die het recente beheerscontract biedt. Zoniet zou de volgende regering de contracten wel eens kunnen terugschroeven, aldus Gilkinet.

Lees meer »

De transfercrash van Osimhen: vorig jaar was zijn voet 200 miljoen waard, vandaag tekent hij met hangende pootjes bij Galatasaray

De voet van Victor Osimhen (25) was vorige zomer nog 200 miljoen euro waard. In Istanboel werd hij als volksheld onthaald, maar zijn tumultueuze overgang op huurbasis naar Galatasaray is de transfercrash van de zomer. Hoe een spelletje poker om 11 miljoen euro netto per jaar hem niet naar PSG, Chelsea, Arsenal of Saoedi-Arabië bracht, maar wel naar Turkije. Zelfs

Lees meer »

“Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera

Alexander Mandeville uit Kortemark is gebeten door fotografie. Hij maakte van zijn hobby zijn bijberoep en staat paraat voor eender welke fotoreportage. Sinds kort beschikt hij ook over een modern uitgeruste studio waar hij fotoreportages kan maken.
The post “Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera appeared first on KW.be.

Lees meer »