Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.

Brugge behield het vertrouwen in Nicky Hayen, die het eind vorig seizoen overnam van Ronny Deila en blauw-zwart uit een verloren gewaande positie toch nog naar de titel leidde. Het vertrek van Igor Thiago naar Brentford is de voornaamste aderlating voor de club. Eder Balanta (América de Cali) en Denis Odoi (Antwerp) zochten eveneens andere oorden op. Ardon Jashari (Luzern), Zaid Romero (Estudiantes), Christos Tzolis (Düsseldorf), Gustaf Nilsson (Union) en Hugo Siquet (Freiburg) zijn de nieuwkomers.

Zaterdag gaat de speeldag voort met Dender Union (16u00), Beerschot – Oud-Heverlee Leuven (18u15) en RSC Anderlecht – Sint-Truiden (20u45). Anderlecht zag Zeno Debast, Thomas Delaney en Kasper Schmeichel vertrekken. Bij Milan werd Jan-Carlo Simic weggeplukt.

Zondag staan Racing Genk – Standard, (13u30), Kortijk – AA Gent (16u00), Charleroi – Antwerp (18u30) en Cercle Brugge – Westerlo (19u15). op het programma.

The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen

Er zijn 22 procent meer leerlingen ingeschreven voor duaal leren in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van opleidingsnetwerk Syntra, dat erop wijst dat heel wat leerlingen zich in september zelf nog inschrijven.
The post Aantal inschrijvingen voor duaal leren blijft stijgen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parochiekrant pakt uit met opvallende cartoon over ‘verslaafde asielzoekers’: “Humor die moet aanzetten tot nadenken”

In de Krant/Kracht van vuur, het blad van de katholieke gemeenschap van Mortsel en Edegem, staat op de frontpagina een opmerkelijke cartoon over ‘uitgeprocedeerde verslaafde asielzoekers’. De lokale pastoor Tom Schellekens zegt dat het niet gaat om een mening, maar om humor die moet prikkelen om na te denken over de bestemming van kerken.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »