BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen

BS Geluveld kon zich vorig jaar niet redden in tweede provinciale. Met de komst van heel wat nieuwe spelers en de opstart van een B-elftal maken ze zich in Geluveld klaar om mee te strijden bovenaan in derde provinciale.

De club stelde afgelopen weekend hun spelerskern voor dit seizoen voor, waarna een eerste oefenwedstrijd volgde. Coach Lieven Dheedene is alvast tevreden over de start van de voorbereiding. “We hebben de voorbereiding gestart op 14 juli, dus we zijn al even bezig.”

“Er zijn telkens veel aanwezigen op training, al missen we natuurlijk wel nog enkele jongens door de vakantieperiode. We zijn aan het toewerken naar de start van de competitie, met afgelopen weekend een oefenwedstrijd tegen een heel sterke tegenstander als Boezinge. Het was een leuke oefenwedstrijd waarin we wisten dat we veel achter de bal gingen moeten lopen.”

Voor Geluveld staat er komend weekend al een eerste wedstrijd met inzet op het programma. Zondag speelt het voor de beker van West-Vlaanderen tegen Jong Helkijn. Iets waar de coach onmiddellijk naar uitkijkt.

“Ik speel niet graag wedstrijden zonder inzet. Ik wil altijd gaan om te winnen en wil altijd zoveel mogelijk uit een wedstrijd halen. Uiteraard is de competitie het belangrijkste, maar ik zou het toch leuk vinden mochten we nog een ronde verder kunnen gaan in de beker”, gaat de Ruddervoordenaar verder. Ondanks het feit dat Blue Star een reeks zakte, is het hoofddoel van dit seizoen volgens Lieven zeker niet om onmiddellijk weer over te gaan.

Eindrondeticket

“Ons seizoen zal geslaagd zijn als we de top vijf halen en een eindrondeticket in de wacht kunnen slepen. Vorig jaar waren we de laatste in derde, dus we zijn terecht gedegradeerd. Daarnaast zijn er heel veel nieuwe jongens bijgekomen.”

“Het bestuur en ikzelf hebben de belofte naar elkaar gemaakt dat we voor lange tijd met elkaar willen doorgaan. Ik wil ons dus gerust nog een overgangsjaar gunnen om toe te werken naar volgend seizoen. Al zullen we de kans uiteraard niet laten liggen, mocht ze zich dit jaar al aandienen”, besluit de leerkracht wiskunde en fysica aan het VTI van Brugge.

Nieuwkomers

De nieuwkomers heten Amaury Rodriguez Da Silva (Geluwe), Valentin Rodriguez Da Silva (Geluwe), Karsten Delrue (Bissegem), Koami Thomas Gavi (WS Lauwe), Baptiste Houllier (WS Lauwe), Guillaume Houllier (Bissegem), Torres De Bel (Wevelgem City), Simon Viaene (Moorsele), Arthur Vanhoucke (Racing Lauwe) en Kiandro Declercq (Zwevezele).

(BP)

The post BS Geluveld wil zichzelf tijd geven om te bouwen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

Ruiselede brengt hulde aan Poolse bevrijders: “We zijn ze nooit vergeten”

Zaterdag 7 september brachten het gemeentebestuur, de Nationale Strijdersbond België (NSB), de Heemkring Ruiselede en talloze Poolse afgevaardigden hulde aan de gesneuvelde soldaten van de 1ste Poolse Pantserdivisie, die Ruiselede op 8 september 1944 bevrijdde. Speciale gasten waren Joanna Wielgat, dochter van de Poolse luitenant Marian Plichta, Karolina Maczek, kleindochter van generaal Maczek en Astrid Christiaens, kleindochter van Edmond Mauws,

Lees meer »

Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende

Het kunstwerk ‘Ik, James Ensor’ zal dan toch slechts tijdelijk te zien zijn aan de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Mariakerke. Cultuurschepen Bart Plasschaert (CD&V) hoopt met het Agentschap Onroerend alsnog een deal te kunnen maken.
The post Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sterrenzaak drie jaar na opening al volledig in het nieuw: “Die opmerking over een refter bleef hangen”

Restaurant Nebo op het Panamarenkoplein op Nieuw Zuid in Antwerpen heeft binnenin een metamorfose ondergaan. In een recordtijd van amper drie weken ging het hele interieur op de schop. Chef Dimitri de Koninck (37) en Michelle Gielens (31) ontvingen in de eerste week van september de eerste gasten. “Wanneer we over onze plannen vertelden, vroegen negen op de tien mensen

Lees meer »

Drankenproducent Ricard gaat niet samenwerken met voetbalclub PSG, na woede bij supporters van aartsrivaal Marseille

De aangekondigde samenwerking tussen de Franse sterkedrankengroep Pernod Ricard en voetbalclub Paris-Saint-Germain (PSG) gaat niet door. De wortels van het bedrijf liggen namelijk in de Franse stad Marseille en de deal veroorzaakte daarom heel wat protest bij de lokale club Olympique Marseille, de grote aartsrivaal van PSG. De fans van Olympique Marseille beloofden om geen druppel pastis van Pernod Ricard

Lees meer »

“Een tikkende tijdbom”: professor Holslag waarschuwt voor migratiestroom naar Europa nu China miljarden investeert in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Dienstverlening van start in het nieuwe stadhuis van Roeselare, je kan er ook opnieuw trouwen

Op woensdag 4 september opende Roeselare de deuren van de Grote Markt 1. Nu de verhuizing achter de rug is, staan de stadsmedewerkers en het beleid klaar om de Roeselarenaars te ontvangen in het nieuwe stadhuis. De dienstverlening zit niet alleen in een gloednieuw gebouw. Roeselare nam de dienstverlening ook onder de loep en voerde enkele nieuwigheden in, zodat de

Lees meer »

Huurprijzen sterkst gestegen in landelijke gemeenten, maar West-Vlaanderen blijft goedkoopste provincie om te huren

Niet enkel de vastgoedprijzen, ook de huurprijzen zijn in 2024 opnieuw gestegen. Momenteel kost het gemiddeld 826 euro per maand om in West-Vlaanderen een woning te huren, dan is zo’n 30 euro meer dan in 2023. Toch blijven we de goedkoopste provincie om te huren, dat blijkt uit de huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).
The post Huurprijzen

Lees meer »