Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Eén foto en ze kunnen je je hele leven herkennen: waarom onderneemt ons land geen stappen tegen Clearview AI?

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Clearview, een Amerikaans bedrijf dat heel erg nauwkeurige gezichtsherkenningssoftware maakt én databases aanlegt met onze foto’s, een boete opgelegd van 30,5 miljoen euro. Verschillende andere EU-landen gingen hen al voor. “Dit zijn flagrante inbreuken op de privacywetgeving”. Toch onderneemt ons land voorlopig geen stappen.

Lees meer »

Vandaag nog temperaturen tot 29 graden, maar ook onweer op komst met kans op veel neerslag en windvlagen: code geel in vrijwel heel Vlaanderen

Wie van de zon wil genieten, moet dat vandaag doen, want het weer gaat omslaan. Daarvoor waarschuwt onze weerman Frank Duboccage. “Dit weekend zal nog best meevallen – voor zaterdag is dat zelfs een understatement, maar wat er daarna op ons afkomt, is andere koek.” Door het warme weer is er vandaag evenwel kans op hevige onweersbuien. Het KMI kondigt

Lees meer »

“Hoe kan Studio 100 zo flateren?”: stem van Josje duikt op op heruitgave met enkel de originele K3’tjes

“Hoe kan een bedrijf als Studio 100 zo’n blunder begaan?” Op sociale media regent het reacties over ‘Oya Lélé’, de nieuwste K3-LP die vorige week uitkwam. Fans merkten al snel een bizarre fout op: hoewel alle nummers door de originele K3 – Karen, Kristel en Kathleen – gezongen hadden moeten worden, is er toch één liedje met Josje Huisman op

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: Wallonië geteisterd door felle neerslag, hagel en windstoten, ook in regio Mechelen en Tienen hevige regen

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op Domein Vossenberg: topbeleving van de middag tot middernacht

Ann Vantomme en haar zoon Greg Mahau zetten hun schouders onder een gloednieuw concept: Midimanche. Daarbij serveren ze hun gasten een zintuiglijke ervaring, van ‘s middags tot middernacht. De initiatiefnemers laten zich leiden door de vier elementen. Op de eerste Midimanche staat ‘lucht’ centraal en is er een luchtballonvaart te winnen.
The post Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op

Lees meer »

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

“Een teleurstelling? Maar nee, de tijden zijn veranderd”: Walter Vanlerberghe stichtte in 1982 de PVV, zoon Ludwig nu Spoor8770

In oktober 1982 kwam Walter Vanlerberghe op met de PVV-lijst en werd hij verkozen. Zes jaar later kwam de kartellijst SPVVU op, maar dat werd een teleurstelling. Walter stapte ontgoocheld uit de politiek. Maar liefst 42 jaar later begon zoon Ludwig met Spoor8770. Breekt hij de meerderheid of wordt het ook een teleurstelling?
The post “Een teleurstelling? Maar nee,

Lees meer »

Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij VTM: “Had het minder zwaar verwacht”

Lorelei (21) is sinds deze week te zien in het gloednieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’, waarbij ze een academiejaar lang samenhokte met een handvol andere studenten én Barbara Sarafian. De studente geschiedenis kijkt er – ondanks haar herexamens – positief op terug. “Het mooiste moment? Samen mijn verjaardag vieren.”
The post Brugse Lorelei (21) te zien in ‘Kotmadam Sarafian’ bij

Lees meer »

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.
The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) over hoe haar ouders Jean-Marie en Carmen leven sinds de home-invasion: “Mama slaapt al meer dan een jaar op de zetel”

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

Dertiger riskeert celstraf voor rondvoeren cocaïne: “Ik heb leukemie en moet 50.000 euro schulden betalen”

Een 35-jarige man uit Gistel hangt tien maanden cel boven het hoofd omdat hij voor een opdrachtgever in Oostende cocaïne rondvoerde. T.V. barstte in tranen uit bij de strafrechter in Veurne. “Ik heb leukemie en heb 50.000 euro schulden, daarom deed ik het. Hoelang ik nog te leven heb, weet ik niet.”
The post Dertiger riskeert celstraf voor rondvoeren

Lees meer »