Verzet tegen afbraak van oude boerderij in Kester, eigenaar is verzet na 4 jaar beu: “Dit is Bokrijk niet”  

In Gooik protesteert Groen tegen de afbraak van een oude boerderij in Kester. In de plaats zouden er op het stuk grond een 10-tal woningen komen. Groen vindt dat de boerderij deel moet blijven van het dorpsgezicht. Maar eigenaar Danny Leheuwe ziet het niet zitten om de oude boerderij te renoveren. "Kester is Bokrijk niet", zegt hij. 

Meer krantenkoppen in België

The Levellers treden op 16 november op in de AB: “Hadden we geweten dat dit optreden zo vlug was uitverkocht, dan gaven we twee data’s door”

The Levellers waren in ‘t land voor een optreden op Rock Olmen. Het publiek was alweer laaiend enthousiast. The Levellers zijn niet meer van de ‘jongste’, maar toch blijven ze een trouw publiek hebben. Niet enkel de oudere generatie, maar ook de jongere generatie komt naar hun optredens en luistert naar hun muziek. De groep is nog altijd heel gedreven

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden”

Na enkele kleinere producties heeft het Tieltse theatergezelschap vzw Préparé een volwaardige nieuwe productie klaar. Met ‘Suskewiet!’ brengen ze het verhaal van het bestuur van een vinkenmaatschappij dat zich voorbereid op hun jubileumfeest.
The post Vzw Préparé heeft met ‘Suskewiet’ nieuwe productie klaar: “Het is geen doorsnee komedie geworden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »