Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen”

Karel Devreese (64) en Katrien Masson (53) baten sinds 2011 vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove uit. De hoeve ligt langs het Lo-kanaal, middenin de natuur. Op het domein valt er heel wat te beleven voor jong en oud.

Bij de ingang van Hof Ter Lo staat een bord met daarop: Waar gasten als vrienden zijn. Van een warm welkom gesproken. Ook de uitbaters Karel en Katrien zijn warme mensen die altijd voor iedereen klaar staan.

“We kochten de boerderij in 2011”, zegt Karel, die afkomstig is van Zevekote bij Gistel. “We baatten daarvoor boerderij Hof Ten Thorre in Reninge uit met klassieke akkerbouw en varkens. Ook daar hadden we een vakantiewoning. Maar door een plotse varkensallergie moesten we na 25 jaar noodgedwongen iets anders zoeken. Hof ten Thorre wordt nu uitgebaat door onze zoon Adriaan en zijn vrouw Titsia.”

Hun oog viel dus op de hoeve naast het fiets- en wandelpad langs het Lo-kanaal in Pollinkhove. “Toerisme en het boerderijleven hebben me altijd al geboeid”, zegt Karel.

“De boerderij ligt midden in de natuur en toch vlakbij het prachtige stadje Lo, de ideale locatie. We renoveerden en verbouwden alles tot een vakantieboerderij. We hebben drie vakantiewoningen met een capaciteit van respectievelijk 19, 14 en 8 personen. In 2021 breidden we uit met een tiny house voor vijf personen. Sinds dit jaar hebben we ook een pipowagen (een woonwagen op wielen, red.) die plaats biedt aan vier personen.”

Naast de vakantieboerderij baten Karel en Kartien ook een akkerbouwboerderij uit waar ze biovoedergewassen telen voor het biologische melkveebedrijf Caiphashoeve van hun zoon Klaas en zijn vrouw Teja in Leffinge.

Kindvriendelijk

Hof Ter Lo is een paradijs voor kinderen. “We hebben gocarts, minitractoren, kinderfietsen, speeltoestellen, trampolines, een grote zandbak en een zwemvijver waar ze naar hartenlust kunnen spelen”, zeggen Karel en Katrien, die samen zes kinderen en al zeven kleinkinderen hebben.

Vaak boeken onze gasten ook al meteen voor het jaar nadien

“Terwijl de kinderen ravotten, kunnen de mama’s en papa’s lekker relaxen in de jacuzzi of de tuinkamer. We beschikken ook over een speelzaal met onder meer een biljart, flipperkast en voetbaltafel. In de honesty bar kunnen de gasten iets drinken en dat noteren op een briefje. We willen een sfeer van vertrouwen creëren. De mensen moeten zich hier goed en thuis voelen. Zo vragen we ook nooit een waarborg vooraf.”

Op een boerderij lopen natuurlijk ook heel wat dieren rond. “We hebben onder meer kippen, konijnen, geiten, schapen, een paard, ezels en een koe”, zeggen de uitbaters van Hof Ter Lo. “Allemaal dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Kinderen zijn daar zot van.”

Dieren

Karel neemt de kinderen (en ouders) ’s morgens mee om de dieren te voederen, de eitjes te roven en een tochtje te maken met pony Pipa. Af en toe kom er ook nieuw leven bij op de boerderij. “Een tijdje geleden werd er een schapenvierling geboren”, zegt Karel.

“Een hele belevenis. We hebben ’s avonds zelfs een babyborrel georganiseerd. Ik probeer de kinderen, maar ook de volwassenen, iets bij te brengen. Ik sta er soms van versteld hoe beperkt de kennis over het boerderijleven is. Zo kennen sommigen het verschil niet tussen hooi en stro, of weten ze niet wat de dieren precies eten. Ik wil dan ook een ambassadeur voor de landbouw zijn. Ook onderwerpen als het mestactieplan of het vergunningsbeleid kaart ik soms aan bij mijn gasten.”

Vaste gasten

Hof Ter Lo richt zich voornamelijk op jonge gezinnen en families met kinderen. “Het grootste deel van onze bezoekers komt uit Vlaanderen en Nederland, soms zelfs van heel dichtbij zoals uit Diksmuide of Poperinge”, zeggen Karel en Katrien, die nog deeltijds werkt als sociaal assistente in De Lovie.

“Vaak boeken ze ook meteen voor het jaar nadien. We hebben verschillende families of vriendengroepen die hier al zeker tien keer op rij op vakantie of weekend kwamen. Voor dit jaar zijn alle vakantieperiodes en weekends volgeboekt en ook volgend jaar zit al goed vol.”

Ook bekend Vlaanderen vond al de weg naar Hof Ter Lo. Zo brachten onder meer de Vlaamse ministers Benjamin Dalle en Ben Weyts, VRT-nieuwsanker Goedele Wachters, actrice Lien Van de Kelder, televisiefiguur en zanger Tijs Vanneste en de regisseurs Hans Herbots en Jonas Baeckeland er al hun vakantie door.

“Benjamin Dalle komt hier regelmatig uitwaaien met zijn gezin of met een schare vrienden en ook Lien Van de Kelder en Goedele Wachters zijn hier al vele jaren regelmatig te gast”, zegt Karel. “Iedereen is welkom. Het is altijd zo plezant om met de mensen kennis te maken. Het verbreedt onze horizon. We zouden allebei onze vakantiegasten niet meer kunnen missen!”

En de opvolging lijkt verzekerd. “Ook onze jongste zoon Wannes heeft samen met zijn vriendin Elise de landbouwmicrobe te pakken”, glunderen Karel en Katrien. “Ze dromen ervan om in onze voetsporen te treden.”

(KVC)

Meer info over de vakantieboerderij is terug te vinden op www.hofterlo.be of op de Facebookpagina van Hof Ter Lo.

The post Vakantieboerderij Hof Ter Lo in Pollinkhove, waar gasten vrienden zijn: “We kunnen ze niet meer missen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Dames KSV Rumbeke (1) goed van start: “Collectief sterkte prestatie”

De dames van KSV Rumbeke kunnen nog steeds met tevredenheid terugblikken op de vorige campagne met een vijfde plaats als eindresultaat. Coach Pedro Boudrez kon de bijna volledige spelersgroep bijeen houden en aanvullen met een drietal jongeren en drie rasechte aanwinsten. Het gevolg is dat ze hun start niet gemist hebben. Zondag werd thuis met 3-0 gewonnen van KSV Bredene

Lees meer »

Droomhuis gekocht en tweede kind op komst: hoe gaat het met Laura en Roger, 5 jaar na hun deelname aan ‘Temptation Island’?

Van een bewogen deelname aan ‘Temptation Island’ naar een rustig leven. Vijf jaar na hun deelname aan het beruchte programma staan Roger Osei Bonsu (28) en zijn vriendin Laura Moenaert (27) sterker dan ooit. Ze zijn inmiddels verloofd, verwachten hun tweede kindje en hebben net hun droomwoning gekocht. In dit interview blikken ze terug op hun ‘Temptation’-periode, vertellen hoe het

Lees meer »

Wekelijks tot 70 kilometer lopen, en toch één keer per week groot pak friet met satékruiden: zo viel Ian Thomas 30 kilo af

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »