Treinverkeer ernstig verstoord door technisch probleem

Het treinverkeer is op het hele net ernstig verstoord door een technisch probleem. Dat meldt Infrabel. Het is onduidelijk hoe lang de hinder zal duren.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. ‘De verraders’ begint met verrassende test: wie wint vertrouwen en wie verdacht van verraad?

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »