LIVE FORMATIE. Koning verlengt opdracht van formateur De Wever, die 14 miljard euro wil ophalen “via harde besparingen of nieuwe belastingen”

Ruim een maand na de verkiezingen komen de regeringsgesprekken op kruissnelheid. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Dany Verstrae­ten (68) is precies één jaar met pensioen: “Ik heb er een tic aan overgehouden”

“Ik heb mijn kostuum met das geen vijf keer meer uit de kast gehaald.” Precies een jaar geleden pakte Dany Verstraeten (68) na een allerlaatste VTM NIEUWS zijn boeltje om definitief met pensioen te gaan. Wat volgde er sindsdien voor het nieuwsanker, dat meer dan 10.000 live uitzendingen presenteerde? Mist hij de deadlines en bijhorende adrenaline? Stilzitten is duidelijk niks

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit is er werk aan de winkel”

Nadat N-VA Kortrijk zaterdag z’n volledige lijst voorstelde aan de Broelkaai schakelt de partij nu nog een tandje hoger in de campagne. Kandidaat-burgemeester en lijsttrekker Axel Ronse schreef een brief naar alle Kortrijkzanen en die zullen tegen het einde van deze week allemaal bezorgd zijn.
The post N-VA-lijsttrekker Axel Ronse bust brief aan 80.000 Kortrijkzanen: “Op vlak van drugscriminaliteit

Lees meer »