21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn aandeel in een cannabisplantage in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De plantage werd maandag ontdekt naar aanleiding van een brand in een aanpalend gebouw.

De hulpdiensten werden maandag rond 15.00 uur opgeroepen voor een brand in de Kaaistraat in Oostende. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Op dat moment was de 35-jarige bewoner al naar het platte dak van het gebouw gevlucht. Op beelden van het incident is te zien hoe het slachtoffer zelfs naar het dak van de buren sprong. De man werd overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Drie andere slachtoffers mochten het ziekenhuis maandag al verlaten

De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk snel onder controle, maar het pand werd wel onbewoonbaar verklaard. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen besliste om geen branddeskundige aan te stellen. Uit de eerste bevindingen van de brandweer bleek het vuur immers accidenteel te zijn ontstaan. Mogelijk ging het mis bij het vullen van een of meerdere gasflesjes.

Cannabisplantage

Opvallend genoeg heeft de brand in een aanpalend pand wel een cannabisplantage aan het licht gebracht. Via een gat in de muur werden liefst 500 cannabisplanten en 250 stekjes ontdekt. Naar aanleiding daarvan werd een 21-jarige man opgepakt. Na verhoor werd de verdachte voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem dinsdagavond aanhield. Vrijdagochtend zal de Brugse raadkamer oordelen of de twintiger al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

The post 21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

Nooit beleefden we wereldwijd zo’n warme zomer als in 2024

De voorbije zomer was wereldwijd de warmste ooit gemeten op aarde. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus. Ook voor Europa zijn de cijfers duidelijk. Het was de warmste zomer ooit, al was er een duidelijke opdeling tussen het westen en noorden enerzijds, en de rest van het continent anderzijds.

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Roma vertellen zelf over hun vaak gecontesteerde manier van leven: “Moeders vinden het vernederend om hun kinderen ‘uit te besteden’ aan school”

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Erica Meiland heeft haar baarmoeder laten verwijderen nadat het voorstadium van kanker werd vastgesteld

De Nederlandse realityster Erica Meiland (60) vertelde vorige week in ‘Chateau Meiland: En Route’ dat bij haar een voorstadium van kanker was vastgesteld. Op het moment van de diagnose vertrok ze met haar gezin op vakantie voor de opnames van de realityreeks. Bij terugkomst moest ze meteen onder het mes om haar baarmoeder te laten verwijderen. “Dat was moeilijk”, vertelt

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-ceo Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Parking Zillebekevijver wordt aangepakt

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro besteden aan het optimaliseren van de parking aan Zillebekevijver, maar CD&V vindt de huidige locatie niet veilig. “Spijtig dat de camperparking uitbesteed werd, want daar had een veilige parkeerzone kunnen komen”, aldus Miet Durnez.
The post Parking Zillebekevijver wordt aangepakt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »