Zware appartementsbrand in Oostende brengt wietplantage aan het licht: jongeman van 21 opgepakt

De lokale politie van Oostende ontdekte maandagmiddag per toeval een wietplantage in de Kaaistraat. De hulpdiensten rukten massaal uit naar het stadscentrum om de vlammenzee te blussen. Een 21-jarige jongeman is opgepakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk

Aurel Vermote en Betsy Schoutteten stapten op 3 augustus 1964 in het huwelijksbootje. Het echtpaar uit de Kerkstraat is inmiddels zestig jaar getrouwd. De gelegenheid voor het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten.
The post Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Tien minuten-regel helpt Ian Thomas bij spectaculaire gewichtsverlies: “Bij 105 kilo besefte ik dat het anders moest”

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

Jonas en Elina verkopen en verhuren hottubs

Tijdelijk een hottub nodig voor een feestje? Op zoek naar een romantische toets voor een knus avondje met je partner? Dankzij The Rolling Hottub rol je gewoon een authentieke hottub je tuin binnen. “Je hebt er geen elektriciteit voor nodig en na iets meer dan een uur kun je in bad!”
The post Jonas en Elina verkopen en verhuren

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk lanceert app om voor maximale participatie te gaan: “Willen minstens tien ideeën uitvoeren”

De aftrap van de campagne richting 13 oktober is gegeven. Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) gaat de komende weken op pad om te horen van de Kortrijkzanen wat er moet veranderen in hun straat of buurt. Het is natuurlijk onmogelijk om alle 80.000 Kortrijkzanen te pakken te krijgen. Daarom lanceert TBSK een app waarmee elke Kortrijkzaan binnen de minuut zijn

Lees meer »

“Geen enkele afspraak of regel werd nageleefd”: ook vakbonden bij productiehuis achter ‘Thuis’ klagen wanbeleid bij VRT aan

Na het ontslag op staande voet van twee toplui rommelt het binnen de VRT. En er is nog meer ontevredenheid over de openbare omroep. Uit een nieuwe brief, die ons via onze tiplijn 4040 is toegestuurd, blijkt dat ook de vakbonden bij Eyeworks, het productiehuis dat de serie ‘Thuis’ heeft overgenomen, niet te spreken zijn over het beleid van de

Lees meer »

Oef: dankzij gps-tracker kan Luca Brecel op cruciaal toernooi toch met achtergebleven keu spelen (en dat maakt een wereld van verschil)

Oef. De keu van Luca Brecel (29) is dan toch tijdig gearriveerd voor het prestigieuze Snooker Masters-toernooi in Saoedi-Arabië. Even was er paniek omdat die was achtergebleven in Rome. Alles werd in het werk gesteld om het probleem op te lossen. En vanavond kan Brecel dus gewoon met zijn befaamde Ton Praram spelen. En dat maakt een wereld van verschil.

Lees meer »