Wingense is West-Vlaamse kandidate voor verkiezing Miss België: “Ik ben een echte kameleon”

Marlies Dhaenens (25) uit Wingene is een van de 17 West-Vlaamse kandidates die meedingen naar de titel van Miss België. Maar eerst moet ze de provinciale voorselecties overleven. “Mijn zus Annelore heeft me ingeschreven en ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, zegt Marlies. “Maar mijn echte passie is zingen. Als ‘Lizz’ treed ik op in heel de provincie, soms met een pianist en saxofonist. Maar als ik ergens aan meedoe, is het wél om te winnen.”

Marlies woont in een moderne woning aan de Beernemsteenweg in Wildenburg. Ze is net terug van het Indonesische eiland Bali, vertrekt morgen naar Ibiza, werkt bij de Antwerpse vastgoedmakelaar Prime, verzorgt binnenkort een aperitiefconcert nabij Gent en is ondertussen ook druk bezig flyers en affiches te ontwerpen, als promotie voor haar kandidatuur voor Miss België. “Ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, legt onze bezige bij uit. “Mijn zus Annelore doet niets anders dan me inschrijven voor allerlei tv-programma’s: Blind Getrouwd, Love Island, First dates… Soms ben ik een echte kameleon en kan me vlot aanpassen. Voor Miss België mocht ik van organisatrice Darline Devos meteen meedoen, wat niet evident is. Nu ben ik dus een van de 17 West-Vlaamse kandidates. Op 7 juli nemen er nationaal zo’n 200 kandidates deel tijdens een grootschalige défilé-avond in Hasselt. Hopelijk haal ik de grote finale in Plopsaland op 17 september.”

Dierenvriend

“Of mijn leeftijd een nadeel kan zijn? Ik denk het niet”, reageert Marlies. “Ik heb een zekere maturiteit opgebouwd, ben erg sociaal, positief ingesteld, ontferm me graag over de jongere meisjes, vind de ervaring superleuk en heb al enkele goede sponsors gevonden. Ik ben ook altijd meer een ‘jongensmeisje’ geweest, niet bang om mijn handen vuil te maken. Een van de opdrachten is een inzamelactie voor een goed doel op poten zetten en dus denk ik onder meer aan een dierenasiel, want ik ben een grote dierenvriend.” Dat blijkt ook tijdens ons interview. Nana, een opvallend actieve blauwe sphynx-kat, vindt het nodig zich af en toe in het gesprek te mengen. In de tuin doet een kip een ochtendwandeling. Ze is voor de zoveelste keer uit de ren ontsnapt.

Zangeres

Als ik haar vraag naar haar toekomstplannen, moet Marlies niet lang nadenken: “Veel meer zingen, zingen, zingen”, herhaalt ze. “Ik zong al karaoke toen ik amper tien was. Ik denk dat ik dat heb van mijn vader Peter, die als pianist deel uitmaakte van de bekende coverband The Amazing Flowers. Ik zing als ‘Lizz’ (www.lizz-music.be) vooral rock, pop en soul van de jaren 70 tot 90, zoals Whitney Houston, Michael Jackson en Barry White. Dat lukt al aardig en daar wil ik zeker een volwaardige hobby van maken. Mensen mij vragen mij zelfs op hun trouwfeest, dat is toch het mooiste wat er is?”

Wie Marlies Dhaenens wil steunen als de West-Vlaamse Miss België-kandidate kan surfen op www.app.missbelgium.be/vote/Provinciaal2025/MWV10.

The post Wingense is West-Vlaamse kandidate voor verkiezing Miss België: “Ik ben een echte kameleon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dronken bestuurder riskeert 18 maanden voor ongeval waarbij Wim (37) en Joyce (36) om het leven kwamen: “Ik heb daar een totaal verkeerde inschatting gemaakt”

Op het proces van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, waarbij het echtpaar Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) het leven liet, heeft het Openbaar Ministerie 18 maanden cel geëist voor L.W. (36) en een rijverbod van vijf jaar. Volgens het onderzoek reed de man 138 kilometer per uur waar hij 70 mocht, en had hij 1,83 promille in

Lees meer »

Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie

Een natuurliefhebber vond maandag in de late namiddag twee obussen in het struikgewas in de Kasteelstraat in Ardooie. De man reageerde alert en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten.
The post Passant vindt twee obussen in het struikgewas in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“100 keer 100”: lange hitteperiode met 100 dagen van 100 graden Fahrenheit in Phoenix eist zware tol

Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, gaat gebukt onder een extreem lange hitteperiode. De stad zit inmiddels aan 100 dagen waarbij het kwik minstens tot 100 graden Fahrenheit (37,8 graden Celsius) klom. In de schaduw, welteverstaan. Het vorige ‘record’ dateerde uit 1993 met 76 dagen en is inmiddels dus al even verbroken. Het aantal hittegerelateerde doden stijgt pijlsnel.

Lees meer »

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

Honderden gezinnen wachten al 6 maanden op energiepremie: federale overheid op zoek naar budgetten

Honderden gezinnen wachten al maanden op hun energiepremie. Het gaat vooral om dossiers van gezinnen die vorig jaar onterecht nog geen basispakket, stookolie- of pelletpremie hebben gekregen. De laatste uitbetalingen laten op zich wachten omdat de federale overheid daar eerst de nodige budgetten voor moet vrijmaken. De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die de betalingen uitvoert, belooft dat elk gezin dat

Lees meer »

Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen in

Elisabeth Vandenbulcke (40) moet noodgedwongen om financiële redenen na een anderhalf jaar haar geliefde Polly’s Playground met kindermode in de Onze-Lieve-Vrouwestraat sluiten. “We ronden af met een superbraderie met heel wat moois aan miniprijzen en afscheidscadeautjes. Na de braderie zal enkel de webshop nog open zijn tot eind september.”
The post Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen

Lees meer »

“Hier is een half museum verdwenen”: 5 levensgrote beelden van Mechelse kunstenaars gestolen op begraafplaats

Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen hebben koper- en bronsdieven 5 levensgrote beelden en tal van andere, kleinere versieringen gestolen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de stad Mechelen en de politie bevestigen het nieuws. In totaal zijn zo’n 50 grafzerken beschadigd. Tijdens de geplande rondleidingen langs de kunstwerken op Open Monumentendag komende zondag zal er aandacht zijn voor de

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »