Tine Van Canneyt tevreden één jaar na start van Hotel T in Waregem: “Heel wat internationale gasten over de vloer”

Tine Van Canneyt mag met Hotel T een eerste kaarsje uitblazen. En dat doet ze met een kamerbrede glimlach want de zaken lopen goed voor het boetiekhotel. “Alle 45 kamers zijn al verhuurd in de periode van Waregem Koerse en in juni kenden we een bezetting van 72 procent, waar ik ook meer dan tevreden mee ben”, klinkt het.

In een streek waar zakenmensen van overal ter wereld neerstrijken bij grote ondernemingen als TVH, Renson, Beaulieu International Group, Unilin en tal van andere (kleinere) bedrijven is het van groot belang dat er voldoende hotelcapaciteit is.

Dat had Tine Van Canneyt (34) goed begrepen toen ze besliste om drie statige herenhuizen om te toveren tot een stijlvol boetiekhotel op een boogscheut van het station van Waregem. Was het voor de onderneemster bij de start vorige zomer een stap in het onbekende, dan kan ze inmiddels opgelucht ademhalen.

Je bent nu één jaar bezig. Alles gaat naar wens. Zijn er toch dingen die je gaat bijsturen?

Tine Van Canneyt: “Echte veranderingen zijn er niet nodig, maar ik wil het hotel wel nog meer openstellen voor mensen van de streek. Dat wil zeggen dat wie hier niet verblijft ook kan komen ontbijten of brunchen en in ‘onze’ Bar T kan je genieten van onze tapas, onze à-la-cartegerechten of gewoon iets komen drinken.”

“We willen finaal een ontmoetingsplek worden voor de bedrijfswereld, toeristen en de lokale bevolking. Verder is het voor mij ook uitgemaakt dat we het aantal kamers de komende jaren verder gaan uitbreiden.”

Heb je al een duidelijk idee over wie de gasten zijn die hier verblijven?

“70 procent van onze klanten komt uit het zakenleven, de overige dertig procent zijn toeristen of mensen die hier om een andere reden neerstrijken. Sommige events doen het aantal reservaties duidelijk toenemen. Waregem Koerse is daarvan het perfecte voorbeeld. Ook sommige beurzen in Waregem Expo leiden ertoe dat er een toename is van het aantal klanten.”

Ik ben altijd gefascineerd geweest door alles wat met horeca te maken heeft

“Zo kregen we hier tot mijn verbazing heel wat internationale gasten over de vloer bij Groomania, een beurs voor hondenverzorgers en liefhebbers. Zelfs door beurzen in Kortrijk Xpo kwamen bezoekers hier overnachten. En toen de Ronde van Vlaanderen plaatsvond begin dit jaar verbleven hier veel wieleramateurs die op zaterdag meefietsten met de wielertoeristen.”

Je hebt een hotelmanager in dienst. Wat is jouw taak dan als eigenares en zaakvoerster?

“Eigenlijk doe ik hetzelfde als Delphine Vervaecke, onze hotelmanager. Het is ook geen overbodige luxe dat er naast mij nog iemand is die mee de leiding neemt want uiteindelijk zijn we ook zeven dagen op zeven open. We vullen elkaar ook goed aan dankzij onze verschillende achtergrond. Delphine komt van de Brugse vestiging van de bekende keten Martin’s Hotels en brengt dus veel ervaring mee uit de sector.”

“Ikzelf ben als voormalig directiesecretaresse bij Renson (Waregemse producent van ventilatie, terrasoverkappingen, gevelbekleding en zonweringen, red.) vaak op zoek moeten gaan naar vergaderlocaties en verblijfplaatsen voor internationale klanten en werknemers. Het belangrijkste verschil tussen ons is dat ik de eindbeslissingen neem.”

Was het voor jou al lang duidelijk dat je ooit met een eigen hotel zou starten?

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door alles wat met horeca te maken heeft en tijdens citytrips keek ik altijd met veel interesse naar hoe het er in koffiebars in grootsteden aan toe ging. Pas toen ik de drie woningen kocht in de Stationsstraat in Waregem begon het concreter te worden. Aanvankelijk zag ik het niet zo groot en dacht ik aan een bed and breakfast met een tiental kamers.”

“Toen ik mijn plannen aan mijn ouders ging voorstellen, verwachtte ik flink wat tegenkanting maar het omgekeerde was waar. Ze hebben me toen meteen ook duidelijk gemaakt dat ik altijd op hen kon rekenen. Voor mij was dat een hele opluchting en meteen ook de start om het allemaal nog iets grootser aan te pakken.”

Is er iemand die jou inspireert bij wat je doet?

“Dan kom ik toch weer bij mijn ouders terecht. Ze hebben allebei hun hele leven op zelfstandige basis een gereedschapswinkel voor bedrijven opengehouden en me op die manier geleerd wat ondernemerschap is. Bovendien zijn het twee heel mooie mensen bij wie het leven niet altijd over rozen ging door de gezondheidsproblemen van mijn vader. Dat neemt niet weg dat ze er altijd voor mijn broer, mijn zus en voor mij zijn geweest.”

Waar ga je tot slot het liefst naar toe in Waregem?

“(Denkt na) Dat is dan toch het Park Baron Casier, een hele leuke plek met een goede bar, bistro, een gezellig terras, prachtige natuur en een aangename plek voor de kinderen. Er hangt ook wat nostalgie rond omdat het me terugbrengt naar mijn jeugdjaren toen ik wekelijks present tekende voor de kasteelconcerten.”

(FV)

www.hotel-t.be

The post Tine Van Canneyt tevreden één jaar na start van Hotel T in Waregem: “Heel wat internationale gasten over de vloer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe vastgoedcijfers brengen evolutie in kaart: “Goedkope gemeenten worden fors duurder en West-Vlaanderen hinkt achterop”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

“Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera

Alexander Mandeville uit Kortemark is gebeten door fotografie. Hij maakte van zijn hobby zijn bijberoep en staat paraat voor eender welke fotoreportage. Sinds kort beschikt hij ook over een modern uitgeruste studio waar hij fotoreportages kan maken.
The post “Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Brussel komt tussen in kosten voor hondentraining

De stad Brussel lanceert een premie voor hondenbaasjes waarmee ze voor een stuk wil tussenkomen in de kosten voor de opvoeding van het dier. Uitgangspunt is dat een hondentraining de samenleving ten goede komt, doordat mens en hond leren om de ruimte te delen en onze gemeenschappelijke regels te respecteren.

Lees meer »

Barbara Sarafian ondergaat carrièreswitch en wordt kotbazin: “Terwijl ik ooit gaan lopen ben van de mijne”

Barbara Sarafian (56) ondergaat in het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ een heuse carrièreswitch. Ze leeft gedurende 10 maanden met zeven studenten mee op kot, waar de grootste levenslessen ontstaan en waar ze zich samen door een rollercoaster van liefdesverdriet, examenstress, groeipijnen en feestgedruis loodsen. Een reality-show van jewelste. Reporter Jarne hoort haar uit in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair

De scouts en de gidsen pakken van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september aan het Gaverkasteel met hun jaarlijkse Fancyfair uit. De festiviteiten krijgen dit keer een middeleeuws kleedje aangemeten.
The post Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel in Zürich morgen: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het morgenavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »