Rock Petrol: explosieve rock, vettige riffs

Het Rock Petrol-festival op zondag 28 juli belooft weer explosieve rock en vettige riffs, met de Duits-Australische band Sweet Electric, blues en metal van Diggeth, de Brusselse glamrock van Strawberry Storm, het West-Vlaams rockduo Olav en de Duitse no-nonsense heavy metalgroep Steelpreacher. Daartussen zwerven een aantal oldtimer auto’s en fifties-hits van The Bel Airs.

Rock Petrol laat einde deze maand weer van zich horen met prima rock- en metalbands en volledig gratis toegang! De opener is Olav, een West-Vlaams rockduo dat zich instrumentaal beperkt tot drums en bas. Toch weten ze met creatieve ritmes en een opvallend volle sound de aandacht te trekken. Dit jaar brengen ze hun eerste EP uit, met name ‘Lowness’. De groep Strawberry Storm brengt glamrock uit de jaren ’80, naar het voorbeeld van Kiss, The Sweet en Mud. Inclusief veren, leer en laarzen met hoge hakken!

Stuwende vibes

Sweet Electric is een Duits-Australische band die klassieke heavy rock, glamour en retro Rock’n’Roll speelt! Maar de rode draad doorheen heel hun repertoire zijn stampende beats en stuwende vibes. Zanger Brad Marr (ook bekend van de band Massive) is het wervelende middelpunt, een energieke performer! Bereid je voor op razende gitaarriffs, sprankelende drums, bitterzoete melodieën en een goede dosis zelfironie. De groep tourt van Keulen tot Londen en brengt op 1 november zijn debuutplaat uit ‘The Monsters Are Rising’.

Doom metal

Het Nederlandse stonerrock-trio van Diggith is gebouwd op een strak fundament van drums en bas, met nogal wat bluesy solo’s. Sommigen noemen het ook wel ‘metal ’n roll’, al zit er hier en daar wel een stevige Queen-sound en Pantera verstopt. Ze mochten al als openingsact optreden voor bands als Megadeth en Slayer. Wie alleen op de sound let, zou denken dat ze eigenlijk met zes op een podium staan. Hun dubbelalbum ‘Zero Hour in Doomtown’ verraadt doom metal van de zuiverste soort. We dig it! De ervaren Duitse groep Steelpreacher bestaat al sinds 2001 en sluit het festival af met rechttoe rechtaan no-nonsense heavy metal, dat zijn weg zoekt tussen AC/DC, Motörhead en Saxon, maar dan zonder keyboards. Traditiegetrouw is er ook een oldtimer-meeting met classic cars naast de concertzaal, waar de rockabilly-sound van de fifties met The Bel Airs nooit veraf is. (GGM)

Rock Petrol vanaf 12.30 uur in zaal De Verrekijker in Wingene. De toegang is gratis. Info: 0494 134 084 – Mail: [email protected].

The post Rock Petrol: explosieve rock, vettige riffs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alleen boete van 1.064 euro is zijn deel, maar bijna was Ben O’Connor zijn leiderstrui in Vuelta erg bizar kwijt

Oef. Want bijna was Ben O’Connor zijn rode trui in de Vuelta op wel erg onwaarschijnlijke wijze kwijtgespeeld. De Australiër werd na afloop van de zestiende rit naar de mythische Lagos de Covadonga op het podium verwacht om zijn leiderstrui op te halen, maar was daar niet te zien. O’Connor en Decathlon AG2R dachten immers dat dit moment elders plaatsvond,

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een ware barbarij aangericht in Brugge”

De vzw Montanus is bezorgd over de toekomst van het Brugs medisch-historisch erfgoed en kondigt in het vooruitzicht van de lokale verkiezingen van 2024, een ‘CODE ROOD’ af . “Er is de voorbije jaren een ware barbarij aangericht in Brugge”, stelt voorzitter William De Groote.
The post Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een

Lees meer »

Riemer: “Natuurlijk zag ik een duw van Zanka, maar is dat ook een penalty?” – Pocognoli: “Panenka slechte beslissing”

Een penaltyfase zindert na in de Brusselse derby. 0-0 waar vooral Anderlecht héél blij mee mag zijn. “We moeten er stil bij staan dat het beter moet”, aldus een eerlijke Mario Stroeykens na de partij. Bij Union-coach Sébastien Pocognoli een heel ander verhaal, natuurlijk. Hij was wél tevreden met het spel, maar niet met het resultaat.

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »

Amerikaanse schoolschutter (14) riskeert levenslange gevangenisstraf maar ontsnapt aan doodstraf omdat hij minderjarig is

De tiener die verdacht wordt van de schietpartij in een middelbare school in Georgia, is vandaag voor het eerst verschenen voor de staatsrechtbank. De 14-jarige Colt Gray wordt aangeklaagd voor moord naar aanleiding van de schietpartij van woensdag waarbij vier mensen om het leven kwamen en negen anderen gewond raakten. Ook Grays vader, die hem naar verluidt het moordwapen cadeau

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen vandaag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Vandaag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »