Rita en José vieren hun gouden bruiloft

José Gheldof werd geboren op 17 december 1952 in Westvleteren en heeft nog één broer. Rita Kino zag het levenslicht op 14 juni 1953 en groeide samen met haar drie zussen op in Westvleteren. Het koppel leerde elkaar kennen op een bal met Will Tura tijdens de Lovie feesten. Twee dagen na hun eerste kennismaking moest José voor zijn legerdienst naar Duitsland vertrekken. Maar Rita bleef geduldig wachten en ze trouwden op 5 juli 1974 in de kerk van Westvleteren.

Het jonge koppel woonde eerst twee jaar in de Lindestraat en kocht toen een huis in de Eikhoekstraat, waar ze nog steeds wonen. José werkte tot aan zijn pensioen bij Picanol. Rita had een loopbaan bij Klippan in Ieper en daarna bij familiehulp. Er werden twee dochters geboren. Wendy (44), die gehuwd is met Merlijn Cordy en in Voormezele woont, en Lindsey (41), die samen met Steve Gruwier in Poperinge woont. Zij zorgden op hun beurt voor drie kleinkinderen. Daan (13), Jade (11) en Fenna (9).

José is al jaren voorzitter van Okra Westvleteren. Zijn grootste hobby is het nemen van foto’s. Rita verblijft wegens gezondheidsreden in OLV Gasthuis in Poperinge. Burgemeester Stephan Mourisse ging samen met het volledige schepencollege, Bram Coppein, Gerda Goubeir en Marnick Lauwers, het koppel gelukwensen. (RVL)

The post Rita en José vieren hun gouden bruiloft is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Most wanted’-verdachte gaat vrijuit voor moordpoging omdat bewijsmateriaal ‘vochtig’ is: “Rechtsstaat onwaardig”

Een man die in 2005 werd veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor een poging tot moord en jarenlang op de Belgische ‘most wanted’-lijst stond, ontsnapt aan zijn straf. Het bewijsmateriaal in zijn zaak blijkt namelijk in zo’n slechte staat dat er geen proces meer mogelijk is. Dat heeft het hof van assisen in Henegouwen woensdag beslist. “Een rechtsstaat

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Markant Wakken zet drie bestuursleden in de bloemetjes

Markant Wakken heeft drie markante bestuursleden in de bloemetjes gezet. De vereniging zette Janine Blondeel-Vandenheede, Monique Vervaeck en Ria Algoet in de schijnwerpers. “Zij hebben zich vele tientallen jaren ingezet voor het bestuur van Markant Wakken”, zegt Aniek Van de Velde. “Van het uitbouwen van het ledental van Markant, het zorgvuldig bijhouden van administratie en
The post Markant Wakken

Lees meer »