Olympische Spelen maken van Parijs een versterkte burcht, met kilometers nadarhekkens en tienduizenden agenten

Met verregaande maatregelen tegen terreur probeert Frankrijk het ‘nulrisico’ zo dicht mogelijk te benaderen. Maar de evoluties in het jihadisme maken het vaak nog moeilijker dan vroeger om aanslagplegers op te sporen.

 

Meer krantenkoppen in België

60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop

‘Back to the sixties’ is het thema van de 60ste Tinekesfeesten. Heule mag jubelen, want 59 Tinekes zijn al de revue gepasseerd en rond de verkiezingen is Heule vier dagen in feestmodus. De Tinekesloop is terug dankzij de inzet van de Tinekeswerkgroep.
The post 60ste editie van Tinekesfeesten zet Heule weer weekend op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik

Sinds 5.30 uur dinsdagochtend zijn twee van de drie sporen tussen Aalter en Brugge weer in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Alle treinen kunnen rechtstreeks rijden zonder omleiding. Het derde spoor wordt later opnieuw in gebruik genomen.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen

Wie wel eens stilstond voor de slagbomen aan het station van Koksijde, merkte daar ongetwijfeld al de spandoeken op waarmee Drukkerij Pattyn telkens de nieuwe edities van hun eigen magazines aankondigt. Die krijgen nu een tweede leven als grote strandtassen. “Echte hebbedingen”, stelt Manou Pattyn tevreden vast.
The post Spandoeken van magazine ‘De Zeeparel’ worden strandtassen appeared first on

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

De heerlijke goal van Kums en de panenka die de mist ingaat: alle highlights van speeldag 6

De winnaar van Super Sunday? Club Brugge toch, stilaan enigszins terug de kampioen van vorig seizoen na die onwaarschijnlijke Champions’ Play-Offs. 3-0-zege in de Brugse derby. Al blijft ook Anderlecht ongeslagen. Hoe ze dat flikken, weet alleen Brian Riemer. Of Kevin Rodriguez, die Union naliet te belonen en een penalty wel erg knullig miste via een panenka. Ook Gudjohnsen scoorde

Lees meer »

Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij

Lieven Lybeer (65), gewezen CD&V-schepen en voormalig waarnemend burgemeester van Kortrijk, is in beroep vrijgesproken voor gesjoemel met zijn onkostenvergoeding als directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij. Het hof vindt de schriftvervalsing onvoldoende bewezen.
The post Ex-burgemeester Kortrijk Lieven Lybeer vrijgesproken van gesjoemel met onkostenvergoeding Tieltse Bouwmaatschappij appeared first on KW.be.

Lees meer »