Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid

“Neos is een vereniging waar iedere 55-plusser, die actief in het leven staat én van een stukje cultuur en andere interessante activiteiten wil genieten, zich thuis zal voelen”, zegt Rudy Pattyn, voorzitter van de lokale afdeling. Onlangs sloten ruim 80 leden het voorbije werkjaar af met een ‘Zomerhappening’ in kasteel Wallemote.

Neos Izegem komt de laatste jaren waarschijnlijk te weinig naar buiten met wat de vereniging kan betekenen voor senioren vanaf 55 jaar. “Maar daar willen we nu verandering in brengen”, zeggen voorzitter Rudy Pattyn, secretaris Roland Vansteenkiste en penningmeester Martin Aerts.

Lezingen

“Neos is gegroeid uit de vroegere CRM, club voor rustenden uit de middenstandsgroepen, maar is nu een vereniging die openstaat voor een ruime groep senioren die graag eens luistert naar sprekers over allerlei onderwerpen. Zoals radiojournalist Marc Van de Looverbosch, VRT-wetenschapsjournalist Koen Wauters, een uiteenzetting over Coco Chanel, Bart Blomme van Heemkring Ten Mandere… We maken ook dagreizen, zorgen voor muzikale activiteiten…”

Volgend werkjaar

Op het programma van het komende werkjaar staan al enkele interessante activiteiten. Bert Decraene heeft het over Het verhaal van Poetin, Gregory Lewille brengt een reisverhaal over Cambodja, journalist Tijs Mauroo heeft het over nieuws maken in tijden van fakenews, een muzikale quiz en een nieuwjaarsconcert met Günther Neefs. En volgend jaar gaan we op 17 april naar de luxeshow van Bart Peeters kijken in de Lotto Arena in Antwerpen.”

Neos gaat ook de strijd aan tegen eenzaamheid. “Nooit werden mensen zo makkelijk verbonden als in onze 21ste eeuw, maar tegelijkertijd voelden nooit zoveel mensen zich zo eenzaam. Die eenzaamheid veroorzaakt stress waarvoor wel eens medicatie voorgeschreven wordt. “Wel, Neos heeft een goedkoper alternatief: de verenigingspil. Ons medicijn zet in op verbondenheid en fysieke contacten via het verenigingsleven. Meer info daarover op www.deverengingspil.be.”

Het zomerfeest was een succes met onder andere een vis- en vleesbuffet en een Café Chantant van Tina Vandenbussche.

(IB)

Wie lid wil worden van Neos betaalt 50 euro per jaar. Voor elke activiteit betalen leden 5 euro. Info: 0474 52 06 18 – www.neosvzw.be/izegem[email protected].

The post Neos Izegem lanceert ‘verenigingspil’ voor meer verbondenheid is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

Omloop Mandel-Leie-Schelde geneutraliseerd na aanrijding met seingever, Crockett wint uiteindelijk

Finn Crockett (VolkerWessels) heeft zaterdag de 77e editie van de Omloop Mandel-Leie-Schelde gewonnen. De 25-jarige Ier was in deze 157 kilometer lange profkoers op de nationale kalender, met start en aankomst in Meulebeke, in een sprint met twee zijn Noorse medevluchter Daniel Arnes te snel af. Jago Willems legde beslag op de laatste podiumplaats.
The post Omloop Mandel-Leie-Schelde geneutraliseerd

Lees meer »

Paus begint aan lange reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus begint aan zijn ambitieuze reis door Zuidoost-Azië. Het belooft een beproeving te worden voor de fragiele gezondheid van de 87-jarige paus. Het is de langste en verste tocht in zijn tijd als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Deze BV’s beleefden een horrorvakantie: “Vakantiehuis van 100.000 gekocht, en er stond gewoon een tent”

De zomervakantie is ten einde en ook bekende Vlamingen blikken vol heimwee terug op hun zonovergoten vakanties. Al zijn er ook heel wat BV’s, waaronder Lesley-Ann Poppe en Darline Devos, die een horrorvakantie hebben meegemaakt, met alle (financiële) gevolgen van dien. Van een zwendel in de bosjes tot 2.000 euro aan verloren vliegtickets: ‘TV Familie’ zet alle vakantiepech op een

Lees meer »