Mexico vernietigt 50 “monstertrucks” van drugskartels

In Mexico hebben de autoriteiten 50 zelfgemaakte gepantserde voertuigen van drugskartels vernietigd. De “monstertrucks” waren in beslag genomen bij 30 onderzoeken, zo maakte het openbaar ministerie bekend. De voertuigen werden vernietigd in de noordoostelijke stad Reynosa in de staat Tamaulipas, aan de grens met de VS.

 

Meer krantenkoppen in België

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval?

Bijna een jaar na de feiten is er nog altijd geen duidelijkheid over het dodelijke fietsongeval waarbij Christiane (83) stierf. Een fietsuitje resulteerde in een valpartij en uiteindelijk ook een hersenbloeding, die de tachtiger fataal werd.
The post Nog steeds een raadsel, was fatale hersenbloeding van Christiane (83) uit Brugge gevolg van fietsongeval? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.
The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht

Lees meer »

Petra De Sutter praat bij Groen over haar boek

Politica Petra De Sutter komt op uitnodiging van Groen Torhout-Zedelgem-Oostkamp (foto) praten over haar boek Wie redt de toekomst? Dat gebeurt op dinsdag 10 september om 20 uur in het dienstencentrum Veltershof in de Koning Albertstraat 11 in Veldegem. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 4 euro, maar Groen-leden komen er
The post Petra De

Lees meer »

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare

Wie opent binnenkort zijn of haar droomzaak in de Ooststraat? Daar kan jij mee over beslissen. Breng van 3 tot 15 september jouw stem uit via participatie.roeselare.be/winjewinkel en bepaal mee wie ‘Win je winkel’ wint!
The post Beslis mee over wie een winkel wint in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een gezondheidspunt

Stad Roeselare verkoopt de Prairie, een deel van de projectsite in de noordelijke stationsomgeving, aan een consortium dat er de komende jaren een unieke zorgsite zal realiseren met een nieuw woonzorgcentrum, maar ook assistentiewoningen en tal van aanpalende diensten. Tal van partners slaan hiervoor de handen in elkaar.
The post Roeselare krijgt unieke zorgsite met woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een

Lees meer »

Plaats gezocht voor schilderij Vande Lanotte

Het portret van ere-burgemeester Jean Vandecasteele (Vooruit) werd tijdelijk verwijderd uit de gemeenteraadszaal. “Omdat we voor het nieuwe portret van Johan Vande Lanotte (Vooruit) een gelijkaardig kader willen”, luidt het.
The post Plaats gezocht voor schilderij Vande Lanotte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges, juwelen en werkmateriaal: “Ik wist niet dat het gestolen goederen waren”

Een 61-jarige Oostendenaar blijft ontkennen dat hij iets afwist van gestolen buit opgestapeld in zijn appartement. Zijn vriend die bij hem logeerde, ging elke avond weg en kwam ’s morgens terug met zakken vol dure spullen. “Toch had ik geen vermoeden dat het om gestolen goed ging.”
The post Inwonende vriend komt elke ochtend thuis met zakken vol horloges,

Lees meer »