Metalcoreband X-Pozed wint Alcatraz Music Bash: “Dit is ongelofelijk”

De Metalcoreband X-Pozed won tegen de eigen verwachtingen in de Alcatraz Music Bash in Diest. Dat wil zeggen dat de band op vrijdag 9 augustus mag optreden op het gekende Kortrijkse festival Alcatraz.

Sinds vorig jaar organiseert Rock Tribune samen met Alcatraz festival de Alcatraz Music Bash. Dat is een wedstrijd voor Belgische bands met halve finales in Bilzen, Antwerpen en Kortrijk. De ultieme winnaar verdient een plek op het Kortrijkse festival. De metalcoregroep X-Pozed, met roots in Kortrijk, Waregem en Knokke-Heist, won de wedstrijd.

Ongelofelijk

“Dit jaar hadden we ons ingeschreven voor de Alcatraz Music Bash om een podiumplaats te bemachtigen op het festival”, aldus X-Pozed. “Er werd een eerste selectie gemaakt uit 124 inzendingen om zo onmiddellijk in de halve finale te staan. Op 18 mei vond de halve finale voor West-Vlaanderen plaats in De Verlichte Geest Club te Kortrijk. Die hebben we gewonnen, wat al ongelooflijk was, want diezelfde avond hadden we al een show moeten spelen in Torhout voor Strike VZW.”

En dus mocht X-Pozed nog eens het beste van zichzelf tonen in Rock & Metal Café Hell Diest. “Dat was geen evidente verplaatsing als je weet dat er twee bands bij zaten die van redelijk dichtbij waren. Wij riepen onze fans op om een bus in te leggen. Met een goede tachtig fans waren we aanwezig in Diest. Tot ons groot jolijt hebben we de finale ook gewonnen en hebben we onze plaats verzekerd op het festival in de tent La Morgue.”

De band bestaat uit zanger Jeroen Berton (36), drummer Frederik Devinck (37), gitarist Jonas Tack (44), gitarist Alexander Decuyper (48) en basgitarist Dieter Berton (47). Alcatraz Open Air vindt plaats van 9 tot 11 augustus aan de Lange Munte in Kortrijk. X-Pozed treedt vrijdag 9 augustus op om 12:10.

The post Metalcoreband X-Pozed wint Alcatraz Music Bash: “Dit is ongelofelijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Huurmarkt Vlaanderen en Brussel vertraagt enorm door gebrek aan aanbod: “35 procent minder huurcontracten in Vlaanderen”

In het voorjaar van 2024 zijn amper 20.600 nieuwe huurcontracten afgesloten in Vlaanderen. Dat is 35 procent minder in vergelijking met het voorjaar van 2023, toen er 29.100 huurcontracten werden afgesloten. De huurmarkt vertraagt aanzienlijk door een gebrek aan aanbod. Dat blijkt uit de Huurbarometer van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB).

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-ceo Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Nieuwe open brief hekelt steun aan ontslagen nethoofd Lotte Vermeir: “Eerste brief is slag in ons gezicht”

De ontslagen van creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir blijven beroeren onder de Reyerstoren. Een open brief met de titel ‘Een zwarte dag voor de VRT’ wordt nu beantwoord met een nieuwe open brief die de teneur in de eerste hekelt. Achter de nieuwe brief zitten medewerkers die het toxisch leiderschap hebben aangekaart bij de afdeling Welzijn van

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

PADI schenkt sweater van Tiziano Ferro uit Italië aan HWP-artiest Rubel Medini uit Italië, die al jaren grote fan is: “Die gekregen sweater is zelfs ouder dan mij”

In 2003 hadden we een afspraak met de Italiaanse artiest Tiziano Ferro in een poepsjiek hotel in Brussel. Toen was het nog de tijd dat de pers van de platenfirma’s cadeautjes kreeg. Net voor ons vertrek ontvingen we van Tiziano een sweater, met het opschrift erop van zijn CD ‘111’. Maar liefst 23 jaar lang lag die sweater in onze

Lees meer »