Meisje (11) sterft na val van hotelbalkon op Mallorca terwijl ouders nog sliepen

Een 11-jarig Iers meisje is overleden nadat ze ongeveer twintig meter naar beneden was gevallen van een hotelbalkon op Mallorca. De ouders waren aan het slapen op het moment van het tragische ongeval.

 

Meer krantenkoppen in België

Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga niet in het water als er geen redders zijn”

Afgelopen nacht liep een melding binnen bij de politie over mensen in zee. Rond 1.30 uur begaf de politie zich met spoed naar het strand. Er zouden zich een aantal personen in zee begeven. De patrouille gebruikte de zoeklichten van de dienstvoertuigen en kon zes zwemmende personen vaststellen.
The post Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Poetin volgt Joe Biden en zegt Kamala Harris te “steunen” in Amerikaanse presidentsverkiezingen

Vladimir Poetin zegt Kamala Harris, de Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en huidig vicepresident van de VS, te “steunen” bij de stembusgang in november. De Amerikaanse president Joe Biden “heeft zijn kiezers aanbevolen om mevrouw Harris te steunen, dus steunen wij haar ook”, aldus de Russische president donderdag tijdens een economisch forum in Vladivostok.

Lees meer »

Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten”

Op zondag 8 september organiseert fietshandel Sovélo in Aarsele voor het eerst de Sovélo Speed Tour, een fietstocht specifiek gericht op de eigenaars van een speedbike. “Eindigen gebeurt met een drankje en een hapje.”
The post Fietshandel Sovélo organiseert eerste ‘speed tour’ in Aarsele: “De speedbikes worden vaak vergeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

“Nog voor er één startpistool op het EK wielrennen is afgegaan, verdient Limburg al een derde van de kostprijs terug”

Een uniek netwerk over 2.000 kilometer verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden, langs authentieke dorpen en fruitgaarden, over met kastelen bezaaide heuveltoppen, door ongerepte bos- en vijvergebieden, zelfs door het water en door de bomen. Voeg daar een flinke scheut bourgondische gastvrijheid aan toe en je zit in fietsparadijs Limburg.

Lees meer »