“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.” 

Meer krantenkoppen in België

30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk

Op zaterdag 7 september organiseert LETS Vlaanderen het evenement LETS is More! in JC Tranzit, van 10.30 tot 17 uur. “Het belooft een inspirerende dag te worden waarin gemeenschapszin, duurzaamheid en verbondenheid centraal staan”, zegt Wesley Dooms, bewegingscoördinator LETS Vlaanderen vzw.
The post 30 jaar LETS in Vlaanderen: Een feest van duurzaamheid, verbinding en solidariteit in Kortrijk appeared first

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Austin: “Inzet van Amerikaanse langeafstandswapens in Rusland zal oorlog niet beslissen”

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvaller, KV Mechelen verdediger – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Tiener die hele gezin uitmoordde in Italië “helemaal van streek” in gevangenis: “Nu beseft hij pas echt wat hij heeft gedaan”

De 17-jarige Italiaanse jongen die afgelopen weekend zijn vader Fabio (51), moeder Daniela (48) en broertje Lorenzo (12) doodstak in hun huis in het dorpje Paderno Dugnano vlak bij Milaan, heeft in de gevangenis met zijn advocaat gesproken. Volgens de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ is Riccardo C. “helemaal van streek” en beseft hij nu pas echt “wat hij gedaan

Lees meer »

“Ik drukte het gaspedaal in, en plots was die rotonde daar”: L.W. (36) neemt de volledige schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “VRT is niet ziek of een bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »