Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk

Walter Impens (85) en Jeanine Rodts (83) zijn zestig jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen op tweede paasdag 1959. Toen ze samen met vrienden per fiets onderweg waren naar de paardenkoers in Oedelem sprong de vonk over.

Na vijf jaar verkering trouwden ze begin juli 1964 voor de wet en op 16 juli voor de kerk. Na hun huwelijk gingen ze in de Aardenburgkalseide wonen. Later verhuisden ze naar de Oude Aardenburgse weg, waar ze een huis hadden gebouwd.

Hun liefde werd bekroond met kinderen Peter, Nancy en Andy. Met Anthony, Thomas, Sarah, Angelo en Mathias zijn er vijf kleinkinderen. Anno 2024 zijn er ook al drie achterkleinkinderen: Gloria, Noah en Teo. Walter werkte eerst als schrijnwerker bij Van de Keere, dan even bij bouwfirma Huysman in Eeklo en dan bij Decota Keukens. Jeanine was dan weer aan de slag bij Nieuwkuis De Zwane in Brugge.

Na de geboorte van de kinderen bleef ze thuis om de zorg voor het huishouden voor haar rekening te nemen. Anno 2024 genieten Walter en Jeanine van een mooie oude dag. Zo trekken ze er regelmatig op uit met de caravan. Ook de fietsen gaan dan mee. Op woensdag vangen ze ook steeds Remi op, de bijna honderdjarige broer van Jeanine. Ook van de bezoekjes van de familie genieten ze met volle teugen.

(MIWI/foto MIWI)

The post Jeanine en Walter uit Maldegem klinken op zestig jaar huwelijksgeluk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van 19 flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af.
The post Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik

Sinds 5.30 uur dinsdagochtend zijn twee van de drie sporen tussen Aalter en Brugge weer in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Alle treinen kunnen rechtstreeks rijden zonder omleiding. Het derde spoor wordt later opnieuw in gebruik genomen.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense delegatie uit bezet gebied op bezoek in Limburg: “We kunnen hier veel leren voor de wederopbouw van ons land”

In Limburg is deze week een Oekraïense delegatie op bezoek. Die wil kennis opdoen over onder meer de reconversie van de mijnen, persvrijheid en recyclage. Het gaat onder meer om de gouverneur van de provincie Loehansk in het oosten van Oekraïne, een gebied dat intussen door Rusland is bezet, en drie burgemeesters van bezette steden. Vandaag bracht de delegatie een

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “VRT is niet ziek of een bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten wordt strenger

De Europese vereniging van cardiologen komt met een nieuwe richtlijn voor hoge bloeddruk bij risicopatiënten. Nu beschouwen artsen een bloeddruk van 140 over 90 te hoog, maar bij patiënten met diabetes, overgewicht of mensen die een hartziekte hebben wordt de drempelwaarde om met medicatie te starten verlaagd naar 130 over 80.

Lees meer »