Gemaskerde man die Brugse stadsgids in water duwde geeft zich aan

De gemaskerde man die enkele weken geleden de Brugse stadsgids Pascal Gerritsen (31) in het water duwde heeft zich gemeld bij de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Niet langer Maksim van ‘#LikeMe’, wel van dé Zomerhit van 2024: “Ik zocht langer m’n weg dan Camille en Pommelien”

Hij wil dat je liegt. Maar de hitlijsten spreken eerlijk: na vijf weken op nummer één werd dit dé zomer van de doorbraak voor Maksim Stojanac (26). Zijn duet met de Nederlandse Hannah Mae (25) dat intussen goed is voor vijf miljoen streams én de trofee van ‘Zomerhit’. “Ik heb wat langer mijn eigen weg gezocht na ‘#LikeMe’”, vertelt hij

Lees meer »

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Is de fameuze bloedbad-quote van Donald Trump correct weergegeven in Terzake?”

Het gonst op sociale media en een fikse regenbui met klachten plenst in mijn mailbox. Veel reacties op een Terzake-reportage vanuit de VS, met de Amerikaanse politiciloog en Harvard-professor Daniël Ziblatt. Hij is bezorgd over de neergang van de democratie in Amerika. We zien in de reportage ook Donald Trump die in een korte quote “waarschuwt voor een bloedbad” als

Lees meer »

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »

Emotionele Karlien hapt naar adem wanneer ze haar bruidegom voor het eerst ziet in ‘Blind getrouwd’: “Niet mijn type”

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas maakte niet meteen een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is ’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

Noord-Korea heeft “20 tot 30 gezagsdragers geëxecuteerd” die schade door zware overstromingen niet konden voorkomen

Zware regenval teisterde eind juli het noordwesten van Noord-Korea. De daaropvolgende overstromingen kostten mogelijk het leven aan 1.500 mensen. Volgens de Zuid-Koreaanse zender ‘TV Chosun’ heeft het Noord-Koreaanse regime 20 tot 30 mensen geëxecuteerd in leidinggevende functies omdat ze er onvoldoende in geslaagd waren om de schade te beperken.

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »