“Als straf hebben we hier nog de toiletten gekuist”: met Red Lion Alexander Hendrickx en broer Michael terug naar zijn eerste hockeyclub

“Hier begon als kleine jongen alles voor mij”, zegt Alexander Hendrickx (30). Hij loodst Kim Gevaert door de Royal Antwerp Hockey Club. De Red Lion is vergezeld van zijn één jaar oudere broer Michael (31) – duidelijk twee handen op een buik zoals ze ‘zwanzen’ over hun hockeywonderjaren en het rare bijgeloof van Alexander. Over de ambities in Parijs 2024 klinkt het wél serieus: “De laatste twee toernooien zagen we dik tegen onze goesting een ander land een beker in de lucht steken. Dan denken we: niet nog eens.” 

Meer krantenkoppen in België

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Russische ‘spionwalvis’ Hvaldimir dood teruggevonden voor Noorse kust

Hvaldimir, een vriendelijke witte walvis die de afgelopen jaren alle harten veroverde voor de kust van Noorwegen en Zweden, is dood teruggevonden. Toen het dier voor het eerst werd opgemerkt door vissers in 2019, droeg het een harnas dat naar Rusland verwees en ontworpen leek te zijn om een camera te dragen. Dat deed vermoeden dat het om een ‘spionagewalvis’

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »