Alle gecoöpteerde senatoren zijn bekend, alleen Vooruit vaardigt niemand af

Nu ook Vlaams Belang heeft bevestigd dat voormalig Kamerlid Hans Verreyt wordt voorgedragen als gecoöpteerd senator zijn alle namen van de gecoöpteerde senatoren bekend. Alleen de Vlaamse socialisten van Vooruit vaardigen geen gecoöpteerde senator af; partijvoorzitter Conner Rousseau had dat beloofd omdat hij zo wil duidelijk maken dat de Senaat beter wordt afgeschaft. 

Meer krantenkoppen in België

Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik

In de Geluwesesteenweg in Wervik gebeurde maandagavond even 19.30 uur een spectaculair verkeersongeval. De bestuurder van een blauwe Citroën Berlingo belandde in een lange bocht even voorbij het kruispunt van de Hovenierstraat tegen de rijwoning van schrijnwerker Gregory Depoutre.
The post Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas

Basisschool’t Klavertje kreeg bij de start van het nieuwe schooljaar een mooie groene voortuin met plaats voor spel, plezier en leren. “De natuur inspireert de leerlingen, nodigt ze uit om op ontdekking te gaan en zich uit te leven”, zegt directeur Mieke Bonte.
The post ’t Klavertje krijgt groene voortuin met buitenklas appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vechtpartij in ‘t Straatje kan dure grap worden: “Kruis van 4.000 euro verdwenen”

Een vechtpartij in de Kortrijkse uitgaansbuurt kan drie jongeren tot drie maanden cel en 600 euro boete opleveren. Het slachtoffer vraagt echter ook ruim 4.000 euro schadevergoeding voor een gouden ketting die verdween in de schermutseling. “Maar daar weet ik niets van”, aldus een betrokkene.
The post Vechtpartij in ‘t Straatje kan dure grap worden: “Kruis van 4.000 euro

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »

Waanzin: vijfjarig jongetje rijdt maar liefst 312 kilometer per uur met Lamborghini

Zayn, het vijfjarige zoontje van voormalig motorcoureur Kenan Sofuoglu, heeft duidelijk de liefde voor snelle wagens overgenomen van zijn vader. Dat bewijst de kleuter met een waanzinnige stunt vanop een afgesloten landingsbaan. Het jongetje mocht samen met zijn vader achter het stuur kruipen van een Lamborghini Revuelto en haalde er een snelheid mee van maar liefst 312 kilometer per uur.

Lees meer »

“Ze was bang dat die ene look te bloot ging zijn”: stylist van Pauline Slangen onthult geheimen achter haar outfits

“Ik mag alles voorstellen, maar dat betekent niet dat ze overal ‘ja’ op zal zeggen.” Van een glitterende catsuit tot een knaloranje outfit: BV-stylist Jody Van Geert is verantwoordelijk voor de podiumlooks van Pauline Slangen (22). Voor ‘TV Familie’ duikt hij in de kleerkast van Pauline en neemt hij haar outfits onder de loep. We komen ook meer te weten

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »