Vermandere door de Anderen vervangt Willem Vermandere op jubileumeditie Festival Dranouter

“De vervanger voor Willem Vermandere op onze jubileumeditie ’50 Years Of New Traditions wordt het unieke ‘Vermandere door de anderen’”, meldt de organisatie van Festival Dranouter. Enkele weken geleden liet Willem Vermandere weten dat hij stopt met optreden op 84-jarige leeftijd. Hij stond 54 jaar op de planken. De concerten die nog gepland stonden, worden geschrapt.

‘Vermandere door de anderen’ wordt een muzikale ode aan zijn repertoire door onder andere Patrick Riguelle, Maaike Cafmeyer, Augustijn Vermandere, Eva De Roovere, Klaas Delrue (Yevgueni) en Jan Hautekiet (piano). “Zak op zaterdag 3/08 vroeg af naar de festivalweide voor een bijzonder luide ‘merci’ voor icoon Willem Vermandere. Wil je ‘Vermandere door de anderen’ meemaken, koop dan een van de laatste 2-daagse of weekendtickets aan. Alle dagtickets voor zaterdag 03/08/2024 zijn intussen de deur uit”, aldus het festival.

2 tot en met 4 augustus

Festival Dranouter – 50 Years Of New Traditions vindt plaats op 2, 3 en 4 augustus. Op de line-up staan onder meer Spinvis, Vermandere door de anderen, The Waterboys, Brihang, GOOSE, Suzanne Vega, Froukje, Compact Disk Dummies, Portland, Villagers…

Tickets zijn te koop via www.festivaldranouter.be

The post Vermandere door de Anderen vervangt Willem Vermandere op jubileumeditie Festival Dranouter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

HERBEKIJK. Amateurvoetbal exclusief bij HLN: Sporting Hasselt opent seizoen met ruime zege tegen Merelbeke, bekijk hier de samenvatting!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. In de eerste Afdeling was Sporting Hasselt op de openingsspeeldag duidelijk een maatje te sterk voor Merelbeke. Bekijk hieronder de samenvatting én ook de volledige wedstrijd.

Lees meer »

Roken sinds start schooljaar verboden in Oostendse schoolomgevingen

Twee jaar geleden ondertekende de stad Oostende het charter Generatie Rookvrij. Sinds de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar 2024-2025 wil de stad ook de schoolomgevingen rookvrij houden. 21 scholen stapten ondertussen al mee in het project van de stad. Dit najaar wil de stad de andere scholen mee krijgen op de kar.
The post Roken sinds start schooljaar

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »

Wingenaar Filip Dhondt wandelt 800 km naar Santiago de Compostela voor kwetsbare gezinnen in Zambia

Wingenaars Filip Dhondt en zijn vrouw Sandra Mulier zetten zich al tien jaar in voor kwetsbare kinderen in Zambia. Dit jaar wandelt Filip vanaf 14 september de 800 km lange ‘Camino’ van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. “Ik leg deze tocht af ten voordele van onze Sonskyn-projecten in Zambia”, vertelt Dhondt. “Elke gift is welkom, want Zambia maakt de grootste

Lees meer »

Drie doden nadat vliegtuigje crasht in Amerikaanse woonwijk

Een klein vliegtuig is zaterdag neergestort op woningen in Fairview, in de Amerikaanse staat Oregon. Drie mensen kwamen daarbij om het leven: de twee inzittenden van het vliegtuig en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt. Dat meldt de lokale nieuwszender ‘Fox12 Oregon’.

Lees meer »