Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.

‘Maximus Sculptor’, in het dagelijkse leven de in De Haan geboren en getogen Maxime Van Besien, is niet aan zijn proefstuk toe. Ter gelegenheid van het Ensorjaar maakte hij voor de stad Oostende ook al een groot strooien beeld van het hoofd van de meester. Daarnaast is hij geregeld te zien op buitenlandse evenementen met zijn stro- en ijssculpturen.

Hoge bi als blikvanger

Het imposante kunstwerk aan het tramhuisje bestaat uit een hoge bi – een oude fiets met groot voorwiel en klein achterwiel – met daarop een belle-époquepersonage. Het belooft dé blikvanger te worden voor de vele bezoekers van De Haan, en in het bijzonder op de hoogdag van de belle époque: Trammelant. Het vrijstaande beeld bestaat uit een geraamte van metaal en hout, bekleed met kippendraad en stro, en afgewerkt met jute en koord. Om het kunstwerk ook in de avonduren te laten schitteren, is er subtiele verlichting geïntegreerd die wordt aangedreven door zonne-energie.

Duurzaamheid

Naast het visuele spektakel, ligt de nadruk op duurzaamheid. Het beeld zal gedurende drie maanden te bewonderen zijn in De Haan, waarmee het een langdurige toevoeging is aan de feestelijkheden van Trammelant. Daarnaast is het beeld ontworpen met het oog op volledige recycleerbaarheid. Het kunstwerk kan tot 100% worden gerecycled, of de fiets kan een nieuwe bestemming krijgen.

Trammelant vindt plaats op zaterdag 3 augustus, vanaf 10 uur. De apotheose van de dag is de belle époqueoptocht om 15 uur.

The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-Volkswagentopman Winterkorn wijst alle aanklachten af in proces over dieselschandaal

De voormalige topman van het Duitse autoconcern Volkswagen, Martin Winterkorn, ontkent elke verantwoordelijkheid voor het dieselschandaal dat uitbarstte toen hij aan het hoofd stond van de autobouwer. Dat heeft zijn advocaat Felix Dörr dinsdag te kennen gegeven bij aanvang van het proces tegen Winterkorn voor zijn rol in het schandaal. “Onze cliënt wijst de aantijgingen tegen hem resoluut af”, aldus

Lees meer »

Vrolijke kotstudente met één slecht kantje: na feestzomer begint nu het serieuze studiewerk voor prinses Louise

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30

Op zondagvoormiddag 8 september zijn de bewoners van de Nijverheidsstraat in Ingelmunster welkom in de gemeentelijke loods voor een drink. De riolerings- en wegeniswerken zijn immers afgerond in deze straat en de weg heeft een nieuwe inrichting.
The post Werken Nijverheidsstraat in Ingelmunster afgerond: nieuwe inrichting met zone 30 appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »