Reconstructie: waarom Biden na weken van koppigheid en kritiek toch de fakkel doorgaf aan Kamala Harris

Zondagavond maakte Joe Biden bekend dat hij de fakkel doorgeeft aan vicepresident en running mate Kamala Harris. Zo komt een einde aan de lijdensweg van Biden, die bijna een hele maand lang zijn kandidatuur hardnekkig moest verdedigen.

 

Meer krantenkoppen in België

Spektakel in Zürich vanavond: polsstokspringer Duplantis en hordeloper Warholm gaan in duel… op de 100 meter

De Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, en de Zweed Mondo Duplantis (24), wereldrecordhouder in het polsstokspringen, nemen het vanavond – daags voor de Diamond League Meeting van Zürich – tegen elkaar op op de 100 meter. De aanleiding is een filmpje dat viraal ging waarin ze zich afvroegen wie de snelste van de twee zou

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

Marie (23) pakt eerste zege en is meteen provinciaal kampioen

Aangename verrassing zaterdag in Hulste. Marie Vandecasteele (23) zette het West-Vlaams kampioenschap voor vrouwen elite naar haar hand. Voor de renster van het KDM-Pack Cycling Team de eerste zege in haar carrière.
The post Marie (23) pakt eerste zege en is meteen provinciaal kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Action painting in Galerie Blomme

De tentoonstellingen in Galerie Blomme gaan in september van start met de komst van stadsgenoot Eddy Vandenberghe. “Ik ga niet alleen mijn jongste werken tonen, maar ook ter plaatse zelf schilderen in de ware betekenis van action painting dus.”
The post Action painting in Galerie Blomme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

Verplichte gemeenschapsdienst geen succes, met maar 494 mensen aan de slag: “Grondige, kritische evaluatie nodig”

De verplichte gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen is geen succes. Het project werd zo’n jaar geleden ingevoerd door de Vlaamse regering, maar nog geen 500 werkzoekenden hebben sindsdien ervaring opgedaan via het systeem. Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) zegt dat er te veel systemen bestaan om werkzoekenden aan werk te helpen en dat de totale aanpak grondig geëvalueerd moet

Lees meer »

Wonderlijke Duitse dagen

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Wonderlijke Duitse dagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Willemsfonds laat 40 kunstenaars tentoonstellen in Zwevegem

Het Willemsfonds pakt dit weekend uit met een nieuw initiatief. Ter gelegenheid van de septemberkermis organiseert men jaarlijks een tentoonstelling op één plaats met werk van twee kunstenaars. Nu pakt men de zaken grootser aan en organiseert men een groepstentoonstelling op drie plaatsen waaraan enkel Zwevegemse kunstenaars deelnemen. Een veertigtal mensen beantwoordden de oproep positief.
The post Het Willemsfonds

Lees meer »

Het weerzinwekkende dubbelleven van Dominique Pélicot: “Hij ordende de filmpjes waarin zijn vrouw verkracht werd netjes op datum”

Zorgzaam en attent. Zo omschreef de Franse Gisèle haar man met wie ze al vijftig jaar gelukkig samen was. Tot ze op een politiebureau te horen kreeg dat ze in de voorbije negen jaar door 82 verschillende mannen 92 keer werd verkracht. Onder hen haar eigen man, die haar voortdurend drogeerde. Dit is het waanzinnige verhaal van die man, het

Lees meer »