Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden. 

Meer krantenkoppen in België

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende

Het kunstwerk ‘Ik, James Ensor’ zal dan toch slechts tijdelijk te zien zijn aan de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Mariakerke. Cultuurschepen Bart Plasschaert (CD&V) hoopt met het Agentschap Onroerend alsnog een deal te kunnen maken.
The post Kamer van Ensor slechts tijdelijk aan het Ensorkerkje in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de verkiezingen”

De nieuwe, onafhankelijke partij Trots Op Torhout trekt met een volledige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. De resterende vier plaatsen zijn ingevuld door Axelle Vandenberghe (24), Els Rogiers (48), Jürgen Naeyaert (42) en Linda Sabbe (55). Laatstgenoemde is de uitbaatster van café Au Pavillon.
The post Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »

Geen fiscaal cadeau van 3.000 tot 5.000 euro meer voor wie fors renoveert: “Slachtoffer van zijn eigen succes”

De nieuwe Vlaamse regering dooft de vrijstelling op de onroerende voorheffing uit voor wie intensief renoveert. Enkele tienduizenden huiseigenaars betaalden dankzij die maatregel tot vijf jaar lang de helft of zelfs nul euro ‘grondlasten’, goed voor een belastingkorting van gemiddeld 3.000 tot 5.000 euro. De reden voor de schrapping ligt voor de hand: heel wat Vlamingen renoveren sowieso al tot

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »

Directeur sterft dag voor start schooljaar: “Hij had een hart voor elke leerling”

Wim Van Nieuwenhuize (52), directeur van de basisschool KBO Eine, is zondag overleden terwijl hij met een vriend aan het lopen was. Hij werd plots onwel, maar reanimatie kon niet meer baten. De hele scholengemeenschap van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) is bijzonder aangeslagen. “We verliezen een sterke directeur met een hart voor onderwijskwaliteit en een hart voor elke leerling”,

Lees meer »