Is de döner kebab nu Turks of Duits?

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval”

Uitgerekend op het drukste moment van de eerste schooldag reed een vuilniskar zich maandagochtend vast in een straat met poorten tot drie scholen in centrum Ieper. Door de aanrijding scheurde de mazouttank open, zo’n 200 liter brandstof stroomde er het riool in.
The post Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval” appeared first on

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Kristy vindt uniek gevormde edelsteen van bijna 5 kilogram tijdens graafwerken: “Grootste die we ooit gevonden hebben”

Kristalzoeker Kristy McMullen was twee weken geleden aan de slag in een amethistzone in Australië toen ze iets opmerkelijks aantrof. Onder een steen die ze juist had opgegraven zat een enorme amethist, een soort van kristalkwarts, verborgen. De edelsteen woog maar liefst 4,9 kilogram en had een unieke vorm, wat het kristal ook erg waardevol maakt. “Dit is de grootste

Lees meer »

“Dit betekent zoveel voor mij”: emotionele (en dansende) Amadou Onana meteen lieveling van Aston Villa-fans, die hem luid bezingen

Zo kom je binnen bij een nieuwe club. De supporters van Aston Villa krijgen maar geen genoeg van hun recordaanwinst, Amadou Onana. Liefde die wederzijds is. De Rode Duivel scoorde tegen Leicester zijn tweede in drie Premier Leaguematchen voor zijn nieuwe club. Zowel tijdens als na de match luid werd hij wel heel luid toegezongen door de fans.

Lees meer »

Warmste augustus ooit en wellicht ook weer warmste jaar ooit

De voorbije maand augustus was wereldwijd gemiddeld de warmste ooit, samen met augustus vorig jaar. De gemiddelde temperatuur was zo al voor de dertiende keer in veertien maanden tijd 1,5 graad warmer dan in pre-industriële tijden. Uit de data van de Europese klimaatdienst Copernicus blijkt vrijdag dat na 2023 ook 2024 zo goed op weg is om het warmste jaar

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »

Britse minister van Cultuur laat hoge prijzen voor Oasis-tickets onderzoeken

Lisa Nandy, de Britse minister van Cultuur, laat een onderzoek uitvoeren naar de hoge ticketprijzen voor de reünieconcerten van de band Oasis. Er wordt met name gekeken naar het “dynamische prijsmechanisme” van ticketverkoper Ticketmaster. Dat mechanisme past de ticketprijzen automatisch aan op basis van de vraag, wat leidt tot prijsstijgingen zodra de populariteit van een evenement toeneemt.

Lees meer »