Inzamelplatform voor Democraten haalt recordbedrag op nadat Biden zich terugtrekt

ActBlue, een online inzamelplatform voor de Democraten, meldt dat het een recordbedrag aan donaties heeft ontvangen. Enkel en alleen al gedurende de eerste zeven uur nadat Biden zijn beslissing bekendmaakte om zich terug te trekken als presidentskandidaat, kreeg het platform 46,7 miljoen dollar, omgerekend 42,8 miljoen euro, binnen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: Open Vld en Groen vragen audit

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen: “Ongemak volledig aan zichzelf te wijten”

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Harris verwijt Trump “politieke stunt” op militaire begraafplaats: wat is er precies gebeurd? En waarom ligt het zo gevoelig?

Vicepresidente en presidentskandidate Kamala Harris heeft haar Republikeinse rivaal Donald Trump ervan beschuldigd "heilige grond niet te respecteren voor een politieke stunt". Ze reageert zo op een incident tijdens een bezoek aan het militaire kerkhof Arlington Cemetery dat al een hele week het Amerikaanse verkiezingsnieuws beheerst. Vier vragen en antwoorden om weer helemaal mee te zijn.

Lees meer »

Expert duidt “uitzonderlijke” manier waarop Vlaams Belang aan eerste schepen komt: “Dit zal waarschijnlijk niet lang duren”

Vlaams Belang krijgt voor het eerst (onrechtstreeks) een zitje in een in een college van burgemeester en schepenen. Dat komt omdat Gerda Van Steenberge – schepen in Erpe-Mere – opstapt bij N-VA en als onafhankelijke gaat zetelen voor Vlaams Belang. “Ja, dit is uitzonderlijk” zegt politicoloog Herwig Reynaert, “men zal dit moeten uitzweten.”

Lees meer »

Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders om hun ondraaglijke verlies te verwerken”

Na de opstart van het sterrenregister in Harelbeke worden sterrenkindjes vanaf nu ook herdacht op de knuffelweide op de nieuwe natuurbegraafplaats in Harelbeke. “Voor ouders die het ondraaglijke verlies van een sterrenkindje moeten verwerken, is er vaak een diepe behoefte aan een fysieke plek om hun kindje te herdenken.”
The post Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders

Lees meer »

Barry Callebaut sluit fabriek in Italië

Chocoladereus Barry Callebaut, die een grote aanwezigheid heeft in België, sluit zijn fabriek in het Italiaanse Intra, aan het Lago Maggiore. Dat heeft het bedrijf gemeld in een brief aan het personeel. Barry Callebaut verwijst voor de beslissing naar de beperkte toekomstige rendabiliteit en de logistieke complexiteit van de site.

Lees meer »