Geen enkele ‘Godvergeten’-getuige mag naar ontmoeting met paus

Niemand van de slachtoffers die zich manifesteerden in het Canvas-programma Godvergeten, bij priester Rik Devillé of bij advocaat Walter Van Steenbrugge, is welkom op de geplande ontmoeting met de paus. Dat schrijft De Morgen maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Kuurne en Leiedal vatten tweede luik van Roterij Sabbe aan

De komende twee jaar plant intercommunale Leiedal en de gemeente Kuurne een grondige renovatie van roterij Sabbe, gelegen aan de Bondgenotenlaan in Kuurne. Door leegstand, drugdelicten, vandalisme en diefstal heeft zowel de omgeving van de roterij als het gebouw zelf aanzienlijke schade opgelopen. Nu wil Leiedal het gebouw van roterij Sabbe herstellen om verdere aftakeling te voorkomen en het erfgoed

Lees meer »

Landelijke Gilden doet oproep naar de lokale besturen om dorpsscholen te steunen

Bij de start van het nieuwe schooljaar stelt Landelijke Gilden, de vereniging die ijvert voor levendige, bloeiende dorpen, buurten en platteland, de dorpsschool centraal. “Dorpsscholen zijn veel meer dan alleen onderwijs aan kinderen”; klinkt het op de eerste schooldag. Voorzitter Lode Ceyssens roept lokale politici op om na de gemeenteraadsverkiezingen ook effectief onze dorpen op het platteland de levenskracht te

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

Arts voor strafrechter nadat Luana (11) overlijdt: “Vijf dagen lang schreeuwden we om hulp, maar die werd ons geweigerd”

Luana (11) overleed in november 2019 totaal onverwacht nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen. Vijf dagen lang trokken haar ouders aan de alarmbel terwijl ze zagen hoe hun dochtertje achteruitging. “Maar alles wat de ouders aankaartten bij de arts en de verpleging viel in dovemansoren.” Volgens het parket had de kinderarts een verkeerde diagnose gesteld, waardoor hij nu een

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »