Eerste editie van Café Congé in Lauwe is meteen een voltreffer: “Dit smaakt naar meer”

Een bomvol centrum, ontelbare foodtrucks en mobiele bars, muziek en lachende gezichten. Wie dacht dat met het einde van het Summer@Lauwe, ook de vakantiesfeer in Lauwe begraven zou worden, werd met de neus op de feiten gedrukt. De eerste editie van Café Congé was meteen een voltreffer en smaakt naar meer. “De 21ste juli in Lauwe? Dat is een traditie!”

Het was een mentale opdoffer van formaat, toen in maart van dit jaar werd besloten de stekker uit Summer@Lauwe te trekken. Het straatfestival, dat voortvloeide uit het Menens theaterfestival, groeide uit tot een iconisch feest. De nationale feestdag? Die werd in Lauwe gevierd! Een dispuut tussen de organisatie en het stadsbestuur bracht een einde aan 30 jaar ‘fjieste den 21ste’.

Afgelopen met feesten in Lauwe? Daar dachten de Lauwenaars zelf duidelijk anders over. Al erg snel werd besloten, mee onder impuls van cultcafé De Club, een nieuw festival op poten te zetten. Café Congé moest alles worden wat ooit was, en meer.

Volle Lauweplaats

En of het concept door de mensen werd gesmaakt. Met het schitterende weer als catalysator, trokken duizenden mensen richting het centrum van Lauwe. Het zicht van de machines en opengebroken trottoirs, nodig voor de heraanleg van Lauweplaats, werd vervangen door een gigantische braderie. Foodtrucks en mobiele bars wisselden elkaar af, allen opgefleurd door artiesten die er hun beste kunstjes toonden. Van een zeepbellenorgel tot rockende kapsters? Op zowat iedere hoek van de gemeente was er wel iets te beleven. De terrassen zaten afgeladen vol en ook op Lauweplaats zelf was het drummen voor een plaatsje. Daar werd een podium geïnstalleerd, waar lokaal en nationaal talent het beste van zichzelf kon geven. Op dat podium werd het startschot van café Congé al op vrijdagavond gegeven.

Ook het vuurwerk, even traditioneel als bier-in-bekers, kon niet ontbreken. Om klokslag 23 uur werd de eerste vuurpijl afgeschoten, waarna een spektakel van bijna 20 minuten volgde.

Een meer dan geslaagde, eerste editie van Café Congé dus, die nu reeds naar meer smaakt.

The post Eerste editie van Café Congé in Lauwe is meteen een voltreffer: “Dit smaakt naar meer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Nafaa B., een 24-jarige Fransman geboren in Algerije, is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete voor een aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen in Ieper en Poperinge. Een tweede beklaagde kreeg bij verstek één jaar cel.
The post Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Lees meer »

Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had ik niet verwacht”

Aili Deweerd (17), Emma Foulon (25) en Laetitia Lavens (26) maakten er zaterdagavond een spannende verkiezingsstrijd van in De Kapucinne in Menen. Uiteindelijk was het Aili die aan het langste eind trok. Zij kroonde zich tot de tweede Wieltjesambassadeur van de stad. “Hoop anderen te inspireren.”
The post Aili (17) mag jaar lang Menen vertegenwoordigen als Wieltjesambassadeur: “Dit had

Lees meer »

“Ze zullen moeten reageren, vrees ik”: Marc Degryse betwijfelt of nederlaag van Frankrijk wel zo’n goede zaak is voor de Rode Duivels

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Oostenrijk wil net als Duitsland veroordeelde Afghaanse criminelen deporteren naar thuisland

Oostenrijk wil veroordeelde Afghaanse criminelen terugsturen naar hun land van herkomst. Dat heeft het Federaal Bureau voor Immigratie en Asiel aangekondigd. De veranderende veiligheidssituatie in het land is de voornaamste reden voor die beslissing, klinkt het. Oostenrijk wil voor de deportaties samenwerken met Duitsland, dat vorige week voor het eerst 28 veroordeelde Afghanen op een vliegtuig naar Kaboel heeft gezet.

Lees meer »

“Een schadevergoeding zal mij niet meer geluk bezorgen”: slachtoffer brandstichting in Kortrijk opvallend mild voor drie verdachten

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was dinsdag op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »